Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, λόγω εμπορικών εντάσεων και πιέσεων στην τεχνολογία - Στο -1,61% ο DAX

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, λόγω εμπορικών εντάσεων και πιέσεων στην τεχνολογία - Στο -1,61% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,06% κι έκλεισε στις 377,46 μονάδες
Με βαριές απώλειες έκλεισαν σήμερα (20/5/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές τεχνολογίας να δέχονται πιέσεις λόγω του αποκλεισμού της Huawei από την αμερικανική αγορά.
H Google απέκλεισε την πρόσβαση της Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google, όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.
Η ανησυχία ότι οι προμηθευτές της Huawei θα διακόψουν τη συνεργασία τους με τον κινεζικό κολοσσό, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει πτώση 2,8%.
Η μετοχή της STMicro κατέγραψε «βουτιά» άνω του 9%, η Ιnfineon σημείωσε πτώση 4,8%, ενώ η AMS έκλεισε στο -16,9%, λόγω και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην Αυστρία, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,06% κι έκλεισε στις 377,46 μονάδες.


Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX διολίσθησε κατά 1,61% κι έκλεισε στις 12.041,29 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε πτώση 0,51% στις 7.310,88 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,46% στις 5.358,59 μονάδες.




Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε στο Μιλάνο ο FTSE MIB, με βουτιά 2,68% στις 20.539,87 μονάδες, με την πτώση να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λεγόμενη «Ημέρα Μερισμάτων».
Πιέσεις στις ιταλικές μετοχές άσκησε και η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός βιώνει μία ακόμη περίοδο, καθώς Lega και Κίνημα των Πέντε Αστέρων εμφανίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε μία σειρά βασικών θεμάτων.


Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε στη Φρανκφούρτη η μετοχή της Deutsche Bank, καταγράφοντας «βουτιά» 2,9%, σε νέο ιστορικό χαμηλό, στον απόηχο υποβάθμισής της από την UBS σε «sell», με τιμή - στόχο τα 5,70 ευρώ -η δεύτερη χαμηλότερη τιμή - στόχος στη Wall Street.
Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, με την αναμενόμενη συγχώνευσή της με την Commerzbank να έχει καταρρεύσει, το μέλλον της επενδυτικής της τράπεζας της Deutsche Bank είναι αβέβαιο.
Η Deutsche Bank δέχτηκε πιέσεις και μετά από δημοσίευμα των «New York Times», το οποίο διατύπωνε ερωτήματα για διάφορες συναλλαγές της Deutsche Bank, στις οποίες εμπλέκονταν εταιρίες που ελέγχονταν από τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον γαμπρό του, τον Jared Kushner.
Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Trump αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας ότι είχε τόσα πολλά χρήματα ως επιχειρηματίας που δεν χρειάζεται τις τράπεζες.
Η Deutsche Bank απάντησε επίσης με διάψευση του δημοσιεύματος.
Πιέσεις δέχτηκε και ο κλάδος ταξιδιών και ψυχαγωγίας, υποχωρώντας κατά 1,4%, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το σύνολο του έτους η Ryanair, με τη μετοχή της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους να σημειώνει πτώση 4,6%.
Υπό πίεση παρέμειναν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, με την Daimler στο -2,5%, τη Volkswagen στο -1,6% και την BMW στο -2%.
Ο ευρωπαϊκός δείκτης αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψε απώλειες 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης