ΗΠΑ: Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν την Γερουσία και τη Βουλή για το Ιράν

ΗΠΑ: Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν την Γερουσία και τη Βουλή για το Ιράν
ΗΠΑ: Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν την Γερουσία και τη Βουλή για το Ιράν
Ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης θα ενημερώσουν αύριο (21/5) το απόγευμα (τοπική ώρα) τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με το Ιράν, ανέφεραν βοηθοί βουλευτών, έπειτα από έντονα αιτήματα των μελών του Κογκρέσου για ενημερώσεις μετά την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Οι ενημερώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών M. Pompeo, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στρατηγό J. Danford και έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφεραν οι πηγές.
Οι βοηθοί τόνισαν την περασμένη εβδομάδα ότι μια ενημέρωση της Γερουσίας αναμενόταν για την Τρίτη, αλλά λεπτομέρειες για τη συνάντηση στη Βουλή δεν είχαν ακόμη καθοριστεί.
Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Τεχεράνη έχουν αυξηθεί εκ νέου εδώ και περίπου δέκα ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας τους στη Μέση Ανατολή ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες ιρανικές "απειλές" προς αυτές.
Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: "Αν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, θα είναι το επίσημο τέλος του Ιράν. Ποτέ πλέον απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών", με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Μοχαμάντ J. Zarif να απαντά σήμερα στις απειλές Τραμπ λέγοντας πως οι "γενοκτονικοί χλευασμοί" του Αμερικανού προέδρου "δεν θα τελειώσουν το Ιράν".
Μέσα σε αυτό το κλίμα ψυχολογικού πολέμου, ένας πύραυλος έπεσε χθες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μία οχυρωμένη περιοχή στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται οι έδρες της ιρακινής κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και τα κτίρια που στεγάζουν διπλωματικές αποσοτλές, ανάμεσά τους και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS