Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποίηση για τον χρυσό - Στο +0,1% και τα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σταθεροποίηση για τον χρυσό - Στο +0,1% και τα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή άνοδο 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (20/5/2019) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Η νέα κλιμάκωση της εμπορικής έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα απομάκρυνε ξανά τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους έστρεψε στα ασφαλή καταφύγια.
H Google απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση της Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google, όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε διολισθήσει στα 1.275,70 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου 2019.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 97,9 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,117 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,1%, στο 1,273 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,9%, δεχόμενος πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, μετά από ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τα οποία θα δημοσιευθούν την Τετάρτη (22/5).
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει κάποια άμεση μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία.
«Θα έλεγα ότι δεν αναμένω πως θα γίνει άμεσα μια μείωση επιτοκίου, σίγουρα όχι μέχρι τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο Bostic.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, εξέφρασε ανησυχίες για τον χαμηλό δομικό πληθωρισμό των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι θα πίεζε πιο επιθετικά την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) για μια μείωση των επιτοκίων εάν επιμείνει η υποτονικότητα στον πληθωρισμό.
Από την άλλη, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε ότι τα επιτόκια δεν θα πρέπει να αποφασίζονται στον… αυτόματο πιλότο, διότι τα διαθέσιμα δεδομένα για την οικονομία είναι υπερβολικά ασαφή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης