Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Ναι στην συζήτηση για την κοινωνική δικαιοσύνη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

tags :
Schulz: Ναι στην συζήτηση για την κοινωνική δικαιοσύνη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
Schulz: Ναι στην συζήτηση για την κοινωνική δικαιοσύνη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
"Τη συζήτηση για την κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να την κάνουμε", τόνισε ο M. Schulz ο προκάτοχος της νυν επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) A. Nalles, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung".
Τάχθηκε έτσι στο πλευρό του Κέβιν Κιούνερτ, ηγέτη της Νεολαίας του κόμματος (Juso), ο οποίος πρόσφατα μίλησε για κοινωνικοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως η BMW.
Ο πρώην υποψήφιος καγκελάριος του SPD πρόσθεσε ότι και ο ίδιος είχε θέσει "το ζήτημα του συστήματος".
"Δεν πρόκειται για εφεύρεση του κ. Κιούνερτ", τόνισε, υπογραμμίζοντας επίσης ότι "το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι ένα ανώτερο σύστημα, πρέπει να τιθασσευτεί και να περιοριστεί. H συζήτηση θα μπορούσε να γίνει και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, αν γίνει πανευρωπαϊκή συζήτηση για την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό δεν το έκανε εντούτοις ο κ. Κιούνερτ."
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έκανε επίσης έκκληση στο κόμμα του, ακόμα και σε περίπτωση κακών αποτελέσματα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, να εμμείνει στην διατήρηση του μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκρατικού (GroKo): "Ο συνασπισμός συμφωνήθηκε για τέσσερα χρόνια.
Στη συμφωνία, την οποία και εγώ διαπραγματεύτηκα σε μεγάλο βαθμό, δεν αναφέρεται ότι έπειτα από κάθε εκλογές σε κρατίδια ή τις ευρωεκλογές θα τίθεται εκ νέου το ερώτημα της διατήρησης του μεγάλου συνασπισμού" και υπενθύμισε ότι στις σχετικές εσωκομματικές εκλογές το 70% των μελών του κόμματος ψήφισε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης