Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σήμερα 21/5 η απόφαση για την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα – Συνεδριάζει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου

Σήμερα 21/5 η απόφαση για  την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα – Συνεδριάζει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου
Μετά την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε στο βούλευμα των δικαστών του Βόλου η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Ξένη Δημητρίου
Ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση με το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για την χορήγηση άδειας θα εκτυλιχθεί σήμερα Τρίτη 21/5 στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνέρχεται κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να αποφανθεί επί της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα των δικαστών του Βόλου, με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης άδειας στον καταδικασθέντα για την «17Ν», Δ. Κουφοντίνα.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αργά την περασμένη Παρασκευή άσκησε αναίρεση στο βούλευμα των δικαστών του Βόλου.
Παράλληλα και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα, το περασμένο Σάββατο, προσδιόρισαν για σήμερα Τρίτη 21/5 τη συζήτηση της αναίρεσης στο Ποινικό Τμήμα, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κας. Δημητρίου.
Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα.
Αν και είθισται το Ποινικό Τμήμα να μην εκδίδει αυθημερόν τις αποφάσεις-βουλεύματά του, δεν αποκλείεται αυτό το να συμβεί λόγω και της κατάστασης της υγείας του Δ. Κουφοντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης