Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν τελειώνει τίποτα την Κυριακή 26/5 – Πρόωρες εκλογές αν υπάρξει καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα

Μητσοτάκης: Δεν τελειώνει τίποτα την Κυριακή 26/5 – Πρόωρες εκλογές αν υπάρξει καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα
Όλοι θα κάνουμε ταμείο μετά τις εκλογές, θα διορθώσουμε τα λάθη μας υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης
Την θέση ότι τίποτα δεν τελειώνει την ερχόμενη Κυριακή 26/5 με τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως επανέλαβε πως αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καθαρό θα επαναφέρει την πρόταση του για πρόωρες εκλογές.
«Οι εκλογές είναι κουραστικές, αλλά παίρνεις ενέργεια από τον κόσμο.
Δεν τελειώνει κάτι την Κυριακή, έχουμε και τις εθνικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε για μια ακόμα φορά τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, ώστε να έρθουν ακόμα πιο γρήγορα οι εθνικές εκλογές.
Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του το αποτέλεσμα της 26ης Μαίου «να είναι τέτοιο ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις», υπογράμμισε πως «ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και επεσήμανε πως αν λάβει την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, θα ζητήσει πρόωρες εκλογές.
«Είμαι σίγουρος για τη νίκη, αλλά σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα άλλαζε κάτι από όσα έκανε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, είπε ότι ο ίδιος επέλεξε από την αρχή να μιλήσει μόνο θετικά για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
«Όλοι θα κάνουμε ταμείο μετά τις εκλογές, θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι  η ΝΔ είναι απόλυτα ενωμένη και συσπειρωμένη.
Ερωτηθείς για το οικονομικό του πρόγραμμα ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε και με αφορμή την χορήγηση της 13ης σύνταξης ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι αφελείς
«Οι συνταξιούχοι πολλές φορές ζουν και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, που είναι άνεργα.
Το ζητούμενο είναι να βρούμε δουλειές στα παιδιά και όχι οι παππούδες να βοηθούν τα παιδιά τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πρέπει να τους βρούμε δουλειές και αυτό θα γίνει μόνο με επενδύσεις» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας πως η κυβέρνηση ασκεί ταξική πολιτική και ότι υπερφορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη, κάτι που δεν είναι στη δική του οικονομική πολιτική.
«Εξαγγέλλω λίγα και καλά… δεν θα πω ψέματα, ούτε με έχει κατηγορήσει κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως για τη φορολογία έχει δεσμευθεί για εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% για όλους και μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.
Δεσμεύθηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και πως, σε συνεργασία με τους δήμους, θα δώσει κουπόνι 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση οι οικογένειες σε ιδιωτικούς σταθμούς.
Όπως είπε, πιλοτικά θα εισαγάγει σύστημα που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού με βρεφονηπιοκόμους που υποστηρίζουν τα παιδιά στο σπίτι.
Τόνισε πως το δημογραφικό αφορά και το έθνος και την οικονομία και ως βοήθημα θα δίνει για κάθε νέο παιδί που γεννιέται 2000 ευρώ για να καλύπτονται τα έξοδα του πρώτου- δεύτερου χρόνου.
Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το επιτελείο του έχει έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια που θα αφορούν την οργάνωση του Κράτους, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις παρεμβάσεις στην Παιδεία καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις.
«Έχουμε σημαντικά νομοθετήματα που θα μας καλύψουν τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.
Εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες, θέλουμε να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ερωτήθηκε και για πιο προσωπικά του ζητήματα σχετικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης