Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon (Ν. Κορέα): Καθοριστική η συμμαχία μας με τις ΗΠΑ για τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία

Moon (Ν. Κορέα): Καθοριστική η συμμαχία μας με τις ΗΠΑ για τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε ότι η ισχυρή συμμαχία των δύο χωρών έχει διευκολύνει το διάλογο για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο
Στο γεγονός ότι η στενή σχέση και η συμμαχία ανάμεσα στη Σεούλ και την Ουάσιγκτον έχει διευκολύνει τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα, αναφέρθηκε σήμερα (21/5) ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae-in, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τις συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Σεούλ.
Ειδικότερα, ο κ. Moon ανέφερε ότι η «προσωπική εμπιστοσύνη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un οδήγησαν σε αλλαγή της συνολικής σταθερότητας στην περιοχή», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η κατάλληλη απάντηση» στις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας συνέβαλε στη διατήρηση του διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.
«Πιστεύω ότι η σταθερότητα της συμμαχίας της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και η στενός συντονισμός ανάμεσα στις δύο χώρες έλεμψαν ιδιαίτερα στην ανταπόκρισή τους απέναντι στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ακόμα και εάν εδραιωθεί η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο με τη δύναμη της συμμαχίας Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, ο ρόλος της συμμαχίας θα παραμείνει σημαντικός στην ειρήνη και τη σταθερότητα ολόκληρης της βορειοανατολικής Ασίας», καταλήγει ο Moon Jae-in.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Kim Yeon-chul, τόνισε ότι η Σεούλ και η Ουάσιγκτον εξετάζουν «διάφορους τρόπους» να αναβιώσουν τις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, οι οποίες έχουν αναβληθεί, προσθέτοντας ότι και οι δύο χώρες «μοιράζονται τη νανάγκη να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης