Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ
Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire
Το ευρώ απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ, λόγω του κινδύνου να ξεσπάσει μια οικονομική κρίση από τους εμπορικούς πολέμους, αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών που θέλουν το τέλος του, προειδοποίησε σήμερα (21/5/2019) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
«Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν, όπως κι εγώ, ότι το ευρώ απειλείται πλέον.
Ποτέ δεν είχε απειληθεί τόσο», δήλωσε ο Le Maire, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον «κίνδυνο υπερτίμησης των στοιχείων ενεργητικού και επιστροφής μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία, Matteo Salvini, «υποστηρίζεται από την κα Lepen, από άλλους ριζοσπάστες συντηρητικούς στην Ευρώπη και ως εκ τούτου αυτοί κάνουν μια επιλογή που διακρίνεται για τη σαφήνειά της, η οποία είναι αυτή της εξαφάνισης του ευρώ και της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα, σημείωσε ο Le Maire.
Όπως συνέχισε ο Le Maire, το ευρώ απειλείται επίσης από «μια οικονομική κρίση, την οποία βλέπουμε να προκαλείται με τους εμπορικούς πολέμους ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ».
Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το ευρώ, το οποίο γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ύπαρξης, απειλείται από «τον κίνδυνο υπερτίμησης των στοιχείων ενεργητικού και την επιστροφή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης», την ώρα που η Ευρωζώνη παρουσιάζει μια ασθενή ανάπτυξη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ μετά την έξοδό της από τη χρηματοπιστωτική κρίση που την υπονόμευε από το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης