Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΝΙΜΤΣ - Κίνδυνος για λουκέτο της Εντατικής λόγω έλλειψης προσωπικού

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΝΙΜΤΣ - Κίνδυνος για λουκέτο της Εντατικής λόγω έλλειψης προσωπικού
Το θέμα με τις ελλείψεις προσωπικού δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα
«Λουκέτο» αναμένεται να βάλει άμεσα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς οι εντατικολόγοι του ΕΣΥ που συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και  μήνες, δεν αντικαταστάθηκαν.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου οι κενές θέσεις δεν πληρώθηκαν, όπως λένε, οπότε τώρα δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, για να μην κλείσει η εντατική.
 Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν προέβη όπως όφειλε στην αναπλήρωση των εντατικολόγων που αποχωρούσαν από τη μονάδα.
Στις 16 Μαΐου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το σωματείο, πώς μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.
 Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη σημερινή καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας γενικότερα.
Για τον λόγο αυτό το Σωματείο προγραμμάτισε τρίωρη στάση εργασίας αύριο και μεθαύριο, από τις 8πμ έως τις 11πμ, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS