Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μουρμούρας (ΤτΕ): Πρόκληση η ανάπτυξη άνω του 2% για την Ελλάδα την επόμενη 10ετία

tags :
Μουρμούρας (ΤτΕ): Πρόκληση η ανάπτυξη άνω του 2% για την Ελλάδα την επόμενη 10ετία
Ομιλία σε εκδήλωση του βρετανικού Κοινοβουλίου
Η κύρια πρόκληση για την Ελλάδα είναι να επιτύχει ποσοστά ανάπτυξης υψηλότερα του 2% την επόμενη δεκαετία, αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας, μιλώντας χθες (27/5) στο Λονδίνο σε ειδική εκδήλωση της διακομματικής επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου.
Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε από την Ελλάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο κ. Μουρμούρας υποστήριξε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ιδιαίτερα των χαμηλότερων συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων.
Κάτι τέτοιο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα στείλει ένα μήνυμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα σημαίνει επιχειρήσεις προσελκύοντας έτσι άμεσες ξένες επενδύσεις οι οποίες σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».
Ο κ. Μουρμούρας χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία ως «μετασχηματισμένη», καθώς όπως εξήγησε ο «κίνδυνος για τη χώρα» έχει μειωθεί δραματικά, οι αποτιμήσεις στο Χρηματιστήριο είναι χαμηλές, το κόστος εργασίας ανά μονάδα μειώθηκε και πραγματοποιήθηκαν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, δημιουργώντας έτσι εν γένει ένα ευνοϊκό περιβάλλον σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κ.λπ..
Τέλος ο υποδιοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας», προσθέτοντας ότι η χώρα κάνει σταθερά θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης