Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές μετά την τρίμηνη παράταση στη Huawei - Στο +0,85% ο DAX

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές μετά την τρίμηνη παράταση στη Huawei - Στο +0,85% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,54% κι έκλεισε στις 379,5 μονάδες
Ανέκαμψαν σήμερα (21/5/2019) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχώρησαν ελαφρώς οι εμπορικές ανησυχίες, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις αγορές ο αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αποφάσισε τελικά να εκδώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας στη Huawei για τρεις επιπλέον μήνες.
Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσει» για 90 ημέρες την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς την κινεζική εταιρεία, η Alphabet -μητρική της Google- ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι θα συνεχίσει να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της στην Huawei για το συγκεκριμένο διάστημα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,54% κι έκλεισε στις 379,5 μονάδες.


Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος ανέκαμψε από τις χθεσινές βαριές απώλειες σχεδόν 3%, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,7%.
Ανοδικά κινήθηκαν και οι κλάδοι αυτοκινήτων και πρώτων υλών, «ευαίσθητων» σε θέματα εμπορίου, με τους σχετικούς δείκτες να ενισχύονται κατά 0,2% και 0,6% αντίστοιχα.
Η μετοχή της αυστριακής AMS, που «ηγήθηκε» της χθεσινής πτώσης με «βουτιά» σχεδόν 17%, ενισχύθηκε σήμερα κατά 7,9%, ενώ της ιταλικής STMicroelectronics σημειώνει άνοδο 4,5%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,85% στις 12.143,47 μονάδες.


Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,2%, περιορίζοντας τα κέρδη άνω του 1% που σημείωνε νωρίτερα, ύστερα από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» σύμφωνα με το οποίο η εταιρία θέλει να μειώσει το διοικητικό της κόστος κατά 20%.
O FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,25% στις 7.328,92 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,5% στις 5.385,46 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,77% κι έκλεισε στις 20.698,61 μονάδες.




Νευρικότητα καταγράφει σήμερα η στερλίνα, εν μέσω εξελίξεων στο Brexit.
Η στερλίνα είχε υποχωρήσει σε νέα χαμηλά τεσσάρων μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δεν θα καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο τη νέα Συμφωνία Απόσυρσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αργότερα, το αγγλικό νόμισμα ανέκαμψε, καθώς η May άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, εάν αυτό αποφασίσουν οι βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης