Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα σήματα για μια αλλαγή στα επιτόκια

Rosengren (Fed): Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα σήματα για μια αλλαγή στα επιτόκια
Δεν βλέπω κανένα ξεκάθαρο σήμα για αλλαγή της τρέχουσας πολιτικής στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren
Ο υποτονικός πληθωρισμός και η «ζεστή» αγορά θέσεων εργασίας θέτουν σε κίνδυνο τις πολιτικές επιδιώξεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο σήμα για να αλλάξουν τα επιτόκια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς οι εμπορικοί κίνδυνοι παραμονεύουν, δήλωσε σήμερα (21/5/2019) ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren.
«Σήμερα, τα δύο στοιχεία της εντολής της Fed στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα για τη νομισματική πολιτική, με τη χαμηλή ανεργία ενδεχομένως να δικαιολογεί μια κάπως αυστηρότερη πολιτική και τον χαμηλό πληθωρισμό το αντίθετο», δήλωσε ο Rosengren.
Ωστόσο, ο Rosengren δήλωσε ότι τα επιτόκια μπορούν, μαζί με μια σφιχτή αγορά εργασίας, να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό, που ενδεχομένως να έχει επιβραδυνθεί μόνο προσωρινά.
Όπως συνέχισε ο ίδιος, μια εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας -η οποία θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη ή να αυξήσει τις τιμές- αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να διατηρηθούν τα επιτόκια σε αναμονή.
«Δεν βλέπω κανένα ξεκάθαρο σήμα για αλλαγή της τρέχουσας πολιτικής στο εγγύς μέλλον», δήλωσε.
«Η Fed μπορεί να περιμένει να δει αν αυτή η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης