Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Geely και η Daimler συμμετέχουν σε κοινή κοινοπραξία κινητικότητας στην Κίνα

tags :
Η Geely και η Daimler συμμετέχουν σε κοινή κοινοπραξία κινητικότητας στην Κίνα
Η Geely και η Daimler συμμετέχουν σε κοινή κοινοπραξία κινητικότητας στην Κίνα
Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ του κινεζικού ομίλου Geely και του γερμανικού ομίλου Daimler, στον τομέα των αυτοκινήτων. Η Zhejiang Geely Holding Group και η Daimler δημιούργησαν κοινή επιχείρηση 1,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (246 εκατομμυρίων δολαρίων) στην πόλη Hangzhou στην ανατολική Κίνα, για να προσφέρουν υπηρεσίες κινητικότητας στην Κίνα, αναφέρει το Automotive News Europe.
Η νέα εταιρεία ανήκει στις θυγατρικές κινητικότητας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών Geely Technology Group και Daimler Mobility Services. Αρχικά, η επιχείρηση κινητικότητας θα χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα της Mercedes-Benz- τα sedan S και E και τα οχήματα πολλαπλών χρήσεων κατηγορίας V- για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε επιλεγμένες κινεζικές πόλεις.
Σταδιακά, ο στόλος θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής τεχνολογίας της Geely, σύμφωνα με τη συμφωνία για την κοινή επιχείρηση Geely και Daimler που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2018.
Η κοινοπραξία κινητικότητας αποτελεί μέρος ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού η Geely αγόρασε το 9,7% της Daimler τον Φεβρουάριο του 2018. Τον Μάρτιο, η Geely και η Daimler έκαναν μια συμφωνία για την ίδρυση μιας νέας κοινής επιχείρησης με μερίδιο 50% για την κάθε πλευρά, για την κατασκευή έξυπνων ηλεκτροκίνητων οχημάτων επόμενης γενιάς.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η νέα εταιρική σχέση θα ενσωματωθεί στην Κίνα πριν από το τέλος του 2019, ενώ οι πωλήσεις των νέων ηλεκτρικών Smart θα ξεκινήσουν μέσα και έξω από την Κίνα το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης