Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στις 3.250 μονάδες θα κλείσει ο δείκτης S&P 500 το 2019

Deutsche Bank: Στις 3.250 μονάδες θα κλείσει ο δείκτης S&P 500 το 2019
«Bull» για τον S&P 500 η Deutsche Bank
Σε επιβεβαίωση της άκρως αισιόδοξης πρόβλεψης για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης προχώρησε ο αναλυτής της Deutsche Bank, Binky Chadha, «βλέποντας» τον δείκτη S&P 500 στις 3.250 (+30% σε σύγκριση με το περασμένο έτος) στα τέλη του 2019.
Όπως είπε, μιλώντας στο κανάλι CNBC, η Wall Street θα κινηθεί πτωτικά τους επόμενους τρεις μήνες, για να ανακάμψει στη συνέχεια δυναμικά.
Σύμφωνα με το CNBC, η μέση τιμή-στόχος από πλευράς αναλυτών για τον S&P 500 διαμορφώνεται σε 2.961 μονάδες για το 2019, με τη χαμηλότερη πρόβλεψη στις 2.750 μονάδες.
Πριν λίγες ημέρες, η DWS Investment Management -αποτελεί μονάδα της Deutsche Bank- ανέφερε πως οι εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας.
Όπως προειδοποιεί, παρά την προσωρινή «ηρεμία» μετά τη χθεσινή «καταιγίδα» στις χρηματιστηριακές αγορές, η κλιμάκωση των εντάσεων ενδέχεται να είναι αναπόφευκτη.
Βέβαια, δεν αποκλείει και την περίπτωση μίας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία, ωστόσο, πρέπει να επιτευχθεί πολύ γρήγορα για να αποκατασταθεί το κλίμα στις αγορές.
«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, οι αγορές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά περίοδο οικονομικού πολέμου.
Και οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν στη γραμμή πυρός», αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες.
Όπως εξηγεί η DWS, μέχρι πρότινος η στρατηγική της Κίνας ήταν να «περιμένει, να επιβάλει στρατηγικά τον πόνο, να καθυστερεί και να ελπίζει ότι η αμερικανική πίεση τελικά υποχωρήσει».
Ωστόσο, αυτή τη στρατηγική προφανώς δεν λειτουργεί και πλέον το Πεκίνο θα ανταποδώσει τα πυρά, ελπίζοντας ότι «ο βραχυπρόθεσμος πολιτικός και οικονομικός πόνος θα ανταμειφθεί με κάποιο μακροπρόθεσμο κέρδος.
Αυτό το είδος επιθετικής στάσης που στοχεύει στη λήψη παραχωρήσεων, βρίσκεται συχνά στον πυρήνα των κλιμακούμενων συγκρούσεων.
Η φύση των εμπορικών πολέμων (όπως οι πραγματικοί πόλεμοι) είναι ότι ενθαρρύνουν το εθνικιστικό συναίσθημα.
Οι πρώτες βολές εκτοξεύονται με την ελπίδα για γρήγορες νίκες.
Μετά και οι δύο πλευρές είναι κολλημένες στα χαρακώματα, χωρίς προφανή και πολιτικά εφικτή διέξοδο.
Φτάνουμε σε αυτό το σημείο με γοργό ρυθμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης