Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2,5 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση -0,3% στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό 2,5 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση -0,3% στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 4,10 δολ. ή 0,3%, στα 1.2730,20 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου 2019
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (20/5/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων, καθώς η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Ο χθεσινός αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά προκάλεσε αναταραχή στις αγορές, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αποφάσισε τελικά να εκδώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας στην κινεζική εταιρεία για τρεις επιπλέον μήνες.
Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσει» για 90 ημέρες την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς την κινεζική εταιρεία, η Alphabet -μητρική της Google- ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι θα συνεχίσει να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της στην Huawei για το συγκεκριμένο διάστημα.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhenfgei, τόνισε ότι α αμερικανικά μέτρα σε βάρος της εταιρείας δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), τονίζοντας παράλληλα ότι «το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας».
Ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό, καθώς και ότι η Huawei ήταν προετοιμασμένη για έναν τέτοιο σενάριο.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 4,10 δολ. ή 0,3%, στα 1.2730,20 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου 2019.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 98 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,116 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε οριακή μεταβολή, στο 1,273 δολ.
Η στερλίνα είχε υποχωρήσει νωρίτερα σε νέα χαμηλά τεσσάρων μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δεν θα καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο τη νέα Συμφωνία Απόσυρσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αργότερα, το αγγλικό νόμισμα ανέκαμψε, καθώς η May άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, εάν αυτό αποφασίσουν οι βουλευτές.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο, Τετάρτη (22/5).
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε σήμερα πως τα υψηλά επίπεδα επιχειρηματικού χρέους και άλλες ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αποθαρρυντικά μια μείωση των επιτοκίων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο σήμα για να αλλάξουν τα επιτόκια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης