Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τους τελευταίους αναποφάσιστους που θα κρίνουν το εύρος της διαφοράς στην κάλπη

tags :
Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τους τελευταίους αναποφάσιστους που θα κρίνουν το εύρος της διαφοράς στην κάλπη
Το Μέγαρο Μαξίμου στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι την Κυριακή, προτάσει μετ’ επιτάσεως το πακέτο παροχών της κυβέρνησης
Το σκηνικό είναι πάντα ίδιο, μετρώντας τέσσερις μέρες για την προσφυγή στις κάλπες.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κινούνται με στόχο να προσελκύσουν τους τελευταίους ψηφοφόρους που δεν έχουν κατασταλάξει ή που δεν δηλώνουν την πρόθεσή τους και εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι ενώ τα διλήμματα της κάλπης τίθενται επιτακτικά από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Στην ατζέντα της αντιπαράθεσης, υψηλή θέση κατέχουν τις τελευταίες ώρες, η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων και το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος.
Λίγο πολύ πάντως, σε γενικές γραμμές, είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες.
 Από την  κυβέρνηση καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μικρύνουν τη διαφορά ενώ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση πασχίζουν για να την διευρύνουν.
Το Μέγαρο Μαξίμου στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι την Κυριακή, προτάσει μετ’ επιτάσεως το πακέτο παροχών της κυβέρνησης.
Άλλωστε και από τις ομιλίες του πρωθυπουργού κατά τις περιοδείες που πραγματοποιεί στην περιφέρεια αναδεικνύεται το γεγονός ότι ένα από τα τελευταία του όπλα είναι η ταύτιση των θετικών μέτρων με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Συχνά - πυκνά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η 13η σύνταξη είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο.
Σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα κυρίως προς τους αναποφάσιστους ότι αν κερδίσει τη «μάχη» ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτρο θα διατηρηθεί ενώ σε αντίθετη περίπτωση, το μέτρο αυτό κινδυνεύει.
Την ίδια ώρα ωστόσο, πλέκονται και σενάρια εθνικών εκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου τα οποία, στο παρασκήνιο, διαδέχονται το ένα το άλλο.
Κατά πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αλλά και για εξάντληση της τετραετίας.
Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι νύχτα ζυμώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος άλλωστε θα κληθεί να πει την τελευταία λέξη.
Το βασικό κεντρικό αφήγημα που τίθεται στο τραπέζι είναι η διεξαγωγή των εκλογών  τον Οκτώβριο.
Καθώς όπως εκτιμούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που εμφανίζονται υπέρμαχοι του εν λόγου σεναρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει περισσότερο πολιτικό χρόνο προκειμένου να αλλάξει το κλίμα.
Παράλληλα, θα μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, ενδεχομένως, με ένα νέο πακέτο παροχών και επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να τοποθετήσει δικής του επιλογής επίτροπο στην Κομισιόν τον Αύγουστο ο οποίος θα παραμείνει  για την επόμενη πενταετία.
Βεβαίως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν και στελέχη που εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο.
Ωστόσο, επισημαίνουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την ευρωκάλπη και αν η διαφορά με τη ΝΔ θα είναι μεγάλη ή πολύ μικρή.
Παράλληλα, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι με ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο, η κυβέρνηση θα αποφύγει την γκρίνια των θεσμών για τα θετικά μέτρα, οι οποίοι για την ώρα έχουν σιγήσει εξαιτίας των ευρωεκλογών.
Οι πληροφορίες θέλουν κάποιους άλλους συνομιλητές του πρωθυπουργού να επιμένουν ότι ο κατάλληλος χρόνος για εθνικές εκλογές είναι τον Ιούνιο καθώς είναι τα φρέσκα τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και πρέπει να τα εκμεταλλευτεί δεόντως.
Μένει να δούμε τι θα αποφανθεί ο Αλέξης Τσίπρας καθώς η τελική απόφαση για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.
Από εκεί, από το κλειστό γυμναστήριο που φέρει το, σημειολογικής σημασίας, όνομα, «Ανδρέας Παπανδρέου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία των πρώην προέδρων της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή ο οποίος μάλιστα αναμένεται να κάνει και δήλωση προσερχόμενος στην συγκέντρωση.  
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διακατέχονται από τον αέρα της νίκης που δίνουν σταθερά τους τελευταίους μήνες οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης προσδοκώντας ότι θα εκφραστούν και στην κάλπη.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης