Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Χρήση χημικών όπλων από τον Assad βλέπουν οι ΗΠΑ – Απειλούν με αντίποινα

tags :
Συρία: Χρήση χημικών όπλων από τον Assad βλέπουν οι ΗΠΑ – Απειλούν με αντίποινα
Το State Department κάνει λόγο για επίθεση με χλώριο στη βορειοδυτική Συρία στις 19/3
Για ενδείξεις χρήσης χημικών όπλων σε επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας έκαναν λόγο οι  ΗΠΑ, προειδοποιώντας για αντίποινα.
Το State Department ανακοίνωσε ότι η «φερόμενη επίθεση με χλώριο έγινε στη βορειοδυτική Συρία το πρωί της 19ης Μαΐου».
«Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της συλλογής πληροφοριών για αυτό το συμβάν, αλλά επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας, εάν το καθεστώς Assad χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα προχωρήσουμε σε ταχεία και αρμόζουσα αντίδραση», διεμήνυσε το State Department.
Σημειώνεται πως ο Trump θεωρεί τη χρήση χημικών όπλων κόκκινη γραμμή και έχει διατάξει ήδη δύο φορές αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του καθεστώτος της Δαμασκού.
Παράλληλα το State Department τόνισε πως «οι επιθέσεις του καθεστώτος εναντίον των κοινοτήτων της βορειοδυτικής Συρίας πρέπει να τερματιστούν» και επανέλαβε «την προειδοποίηση» την οποία έκανε αρχικά «ο πρόεδρος Trump τον Σεπτέμβριο του 2018, ότι μια επίθεση εναντίον της ζώνης αποκλιμάκωσης» στην επαρχία Ιντλίμπ «θα αποτελούσε ριψοκίνδυνη κλιμάκωση που θα απειλούσε να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης