Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα βλέμματα σε Eurobank λόγω MSCI και FTSE

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα βλέμματα σε Eurobank λόγω MSCI και FTSE
ΑΓΟΡΑ: Στη Eurobank και πάλι τα βλέμματα καθώς από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα ισχύσουν οι αλλαγές που οφείλονται στη συγχώνευση με τη Grivalia για τους δείκτες MSCI και FTSE. Οι νέες μετοχές μπαίνουν αύριο 23/5.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ήπια ανοδικά με τη Eurobank να κάνει γρήγορα όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια. Το θετικό για την αγορά είναι πως έχει απομακρυνθεί κάπως από τη στήριξη των 722 την οποία επιβεβαίωσε με τη χθεσινή κίνηση και πλέον κοιτάζει λίγο πιο πάνω.

Από την άλλη οι εκλογές της Κυριακής κάνουν τους επενδυτές κάπως επιφυλακτικούς. Ξανατονίζουμε πως για τη στήλη η διαφορά των δύο κομμάτων είναι σημαντική για το ΧΑ. Μικρή διαφορά δε θα είναι θετική εξέλιξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank που χθες έκανε μεγάλο όγκο κινείται με τη μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθεί η Εθνική. Μικρότερη η άνοδος για τις υπόλοιπες. Με τις νέες μετοχές της Grivalia η Eurobank θα είναι πρώτη και με διαφορά στις κεφαλαιοποιήσεις. Άλλωστε είναι σαν να έκανε αύξηση κεφαλαίου.

ΔΕΗ: Υποχωρεί οριακά στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Συνεχίζουμε να την κοιτάμε καθώς θεωρούμε πως υπάρχουν ακόμα λόγοι ώστε να μην είμαστε σίγουροι αν έχει κι άλλο κάτω. Γύρω από τα 1,22 ευρώ η προσοχή μας, αλλά προς το παρόν έχει μία απόσταση ασφαλείας.

FOURLIS: Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα ή οι ζημιές ήταν λίγο υψηλότερες από αυτές που περίμεναν οι αναλυτές. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε λίγο μικρότερη κερδοφορία το 2019 και λίγο υψηλότερο p/e.

CRETA FARMS: Συνεχίζεται ο έλεγχος αλλά η διοίκηση ενημερώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι και πως υπάρχουν δυσκολίες στη διαδικασία. Σημειώνουμε πως το λέει η νέα διοίκηση.

Στη γενική συνέλευση θα πρέπει να λήξουν όλα. Για να συνεχίσει να λειτουργεί και η επιχείρηση, αλλιώς δεν αποκλείουμε ο έλεγχος να μην είναι το μόνο τους πρόβλημα.

COCA COLA: Συνεχίζει να ανακάμπτει και πλέον κάνει πράξη λίγο κάτω από τα 32 ευρώ. «Κολώνα» η μετοχή, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, αν και λόγω αποτίμησης θα παίζαμε αλλού.

Όμως η μετοχή έχει μετόχους που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία. Και άλλωστε είναι Coca Cola, δικαιούται το υψηλότερο p/e. Και το έχουν πει γίγαντες των χρηματιστηρίων.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η διοίκηση κατά την παρουσίαση στους θεσμικούς επενδυτές επανέλαβε αυτό που γράφει και στις λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2018. Όταν θα αυξηθεί ο τζίρος το 2019 και τα καθαρά κέρδη θα είναι λίγο καλύτερα από αυτά του 2018.

Επομένως ισχύουν οι εκτιμήσεις και άρα κοντά στα 1,80-1,85 ευρώ αποτελεί καλή επενδυτική ευκαιρία για μακροπρόθεσμους. Δεν μας έχει γράψει ακριβώς την τιμή αλλά δεν μπορούμε να πιάσουμε και τον πάτο.

ΑΔΜΗΕ: Η μετοχή ενισχύεται οριακά με καλούτσικες συναλλαγές. Φθηνή κατά την άποψή μας αλλά και κατά την άποψη κάποιων αναλυτών που την παρακολουθούν. Στο ταμπλό βέβαια δείχνει πως… ζαλίζεται λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Θα βρει και αυτή το δρόμο της κάποια στιγμή.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης