Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ιράν: Οι ΗΠΑ παίζουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι - Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση της έντασης

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Οι ΗΠΑ παίζουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι - Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση της έντασης
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, τόνισε ότι η Τεχεράνη θα αμυνθεί σε περίπτωση κλιμάκωσης
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παιζουν ένα «ιδιαίτερα επικνδυνο παιχνίδι» αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο δίκτυο CNN, προειδοποίησε ότι «θα υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες εάν υπάρξει κλιμάκωση εναντίον του Ιράν», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Τεχεράνη δεν επιθυμεί κλιμάκωση των εντάσεων.
«Το Ιράν δεν ενδιαφέρεται για μία κλιμάκωση, το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να είμαστε η πλευρά που θα ξεκινήσει την κλιμάκωση», ανέφερε χαρακτηρισικά ο κ. Zarif, με τον ίδιο να τονίζει ωστόσο ότι η Τεχεράνη θα αμυνθεί σε περίπτωση κλιμάκωσης.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν πρόσθεσε ότι «απαιτείται ακραία σύνεση, και πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι».
Οι δηλώσεις του Mohammad Javad Zarif έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Hassan Rouhani, ο οποίο επεσήμανε ότι «η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες», ενώ πρόσθεσε ότι η επιλογή του Ιράν είναι «μόνο η αντίσταση».
«Είμαι υπέρ των συνομιλιών και της διπλωματίας αλλά κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες δεν το δέχομαι, καθώς η σημερινή κατάσταση δνε είναι κατάλληλες για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι μόνο η αντίσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Rouhani, υπογραμμίζοντας ότι εάν η Τεχεράνη αποχωρούσε από την πυρηνική συμφωνία «μαζί με τις ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και ο κόσμος θα επέβαλαν επίσης κυρώσεις εις βάρος μας, και γι' αυτό όλοι οι Ιρανοί αξιωματούχοι συμφώνησαν να αντισταθούν στις κυρώσεις των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης