Η προσάρτηση της νότιας Ηπείρου στην Ελλάδα στο νέο επεισόδιο της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV

Η προσάρτηση της νότιας Ηπείρου στην Ελλάδα στο νέο επεισόδιο της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV
Συνεχίζεται το αφιέρωμα της COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 
Την προσάρτηση της νότιας Ηπείρου στην Ελλάδα και το παρασκήνιο της παραχώρησης της Βόρειας Ηπείρου στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας (1913), υπό την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων, με αντάλλαγμα τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV.
Το νέο επεισόδιο της σειράς, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)», θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 28/5, στις 21.00.
Δημιουργοί βραβευμένων φοιτητικών start-up και spin-off εταιρειών αποκαλύπτουν πώς μια έξυπνη ιδέα μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη επιχείρηση στο 8ο επεισόδιο της σειράς «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV. Επίσης, στο νέο επεισόδιο της σειράς, η οποία έχει ως επίκεντρο το νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας, οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ Νικόλαος Βαρσακέλης και Θεόδωρος Λαόπουλος μιλούν για τον ρόλο του πανεπιστημίου στην κοινωνία και την αγορά (Κυριακή 26/5, 20.15).
Επιπλέον, οι φράσεις «Δούναι και λαβείν» και «Alter Ego», μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» κορυφαίων ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD, το Σάββατο 25/5 και την Κυριακή 26/5, (20.50), αντίστοιχα.
Στη δημιουργία των πρώτων ποντιακών συλλόγων που συστάθηκαν, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από Ποντίους της διασποράς με στόχο να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό τους, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου». Η σειρά προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος για την πορεία του ποντιακού ελληνισμού μέσα στα χρόνια (Κυριακή 26/5, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).
Με δύο επεισόδια κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ο Ντα Βίντσι και οι Έλληνες», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Μέσα από επισκέψεις σε πόλεις - σταθμούς της ζωής του Λεονάρντο ντα Βίντσι και συνεντεύξεις με ιστορικούς τέχνης και ακαδημαϊκούς, η σειρά αναδεικνύει τη σχέση του μεγάλου ουμανιστή με την ελληνική σκέψη (Τρίτη 28/5 & Τετάρτη 29/5, 22.00).
Η σειρά προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY HD με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από το θάνατό του.
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS