Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Πιέσεις στην τεχνολογία λόγω Qualcomm

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall Street με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Πιέσεις στην τεχνολογία λόγω Qualcomm
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, ενώ αναμένουν τα πρακτικά της Fed
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (22/5/2019) η Wall Street, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί, παρακολουθώντας με προσοχή τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, ενώ αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 25.808 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.857 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα στις 7.763 μονάδες.


Υπό πίεση βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς η μετοχή της Qualcomm καταγράφει βουτιά σχεδόν 10%, καθώς αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εταιρεία παραβίασε τη νομοθεσία για τον ανταγωνισμό.
Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος λιανεμπορίου, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της Lowe’s «βυθίζεται» κατά 10%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2019.
Στο «μέτωπο» του εμπορίου, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, μετριάζοντας τις ελπίδες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας σύντομα.
Χθες (21/5) ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ, Cui Tiankai, δήλωσε ότι «η πόρτα παραμένει ανοιχτή» ώστε να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί νέος γύρος συνομιλιών.
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες μέρες, μετά από τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον θα χορηγήσει εξαιρέσεις διάρκειας 90 ημερών προς ορισμένες αμερικανικές εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται με τη Huawei.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν σήμερα.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να αύξησε υπερβολικά τα επιτόκια κατά το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης