Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κατακερματισμένη η νέα ευρωβουλή - Άνοδος των ευρωσκεπτικιστών

tags :
Goldman Sachs: Κατακερματισμένη η νέα ευρωβουλή - Άνοδος των ευρωσκεπτικιστών
Ένα κατακερματισμένο ευρωκοινοβούλιο, με λεπτή πλειοψηφία των παραδοσιακών κομμάτων και έντονες λαϊκιστικές επιρροές βλέπει η Goldman Sachs, στην τελευταία ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 25 Μαΐου.
Σύμφωνα με την επικαιροποίηση των δημοσκοπήσεων διαφαίνεται σταθερή κατανομή των εδρών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκλέξει 73 ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα αντικατασταθούν μόλις η χώρα τελικά αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτές οι θέσεις θα κατανεμηθούν στις υπόλοιπες χώρες ως εξής:

Η βασική της υπόθεση παραμένει συνεπώς η ίδια: οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα λαϊκίστικα / ευρωσκεπτικά κόμματα θα αποκτήσουν περίπου το 20-25% του κοινοβουλίου με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές να χάνουν την πλειοψηφία τους.
Έτσι θα πρέπει να βασιστούν στην συμμαχία τους με τους Πράσινους ή τους Φιλελεύθερους (Alde).
Αυτό το σενάριο θα είχε ως αποτέλεσμα ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο με περισσότερες και ενδεχομένως πιο συνεκτικές, λαϊκιστικές επιρροές που θα ασκούσαν πίεση στη νομοθετική διαδικασία.
Ωστόσο, η Goldman Sachs εκτιμά ότι είναι απίθανο να εμφανιστεί μια ενωμένη λαϊκιστική παράταξη για να θέσει την ατζέντα.
Οι προκλήσεις από τον λαϊκισμό θα συνεχιστούν, γεγονός που θα περιπλέξει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις απαιτούμενες μεταβιβάσεις εθνικής κυριαρχίας.


Το χρονοδιάγραμμα των ευρωεκλογών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης