Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή Πίστη: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. - Στις 29 Μαΐου 2019 η αποκοπή μερίσματος

Ευρωπαϊκή Πίστη: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. - Στις 29 Μαΐου 2019 η αποκοπή μερίσματος
Τη συγκρότηση σε σώμα του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη
Τη συγκρότηση σε σώμα του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε σήμερα (22/5/2019) η Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ προέβη σε λεπτομέρειες σχετικά με τη διανομή μερίσματος.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ (η Εταιρία) ανακοινώνει ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 21ης Μαΐου 2019 εξέλεξε νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και όρισε τα ανεξάρτητα μέλη του κατά την έννοια του νόμου 3016/2002.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την επομένη εργάσιμη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ήτοι την Τετάρτη 22/05/2019 και καθόρισε τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας έχει ως εξής:
1. Σταύρος Λεκκάκος - Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Χρήστος Γεωργακόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
3. Νικόλαος Χαλκιόπουλος - Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
4. Στέφανος Βερζοβίτης - Εκτελεστικό Μέλος
5. Γεώργιος Διαμαντόπουλος - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Γεώργιος Κωνσταντινίδης - Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Έρικ Κρίστοφερ Σάρπ - Εκτελεστικό Μέλος
8. Keith Morris – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Χριστόφορος Πούλιος – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Η θητεία του ως άνω Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και παρατείνεται αυτοδίκαια μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.
Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω μέλη έχουν κριθεί κατάλληλα για την εκλογή τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης, Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έχει ελέγξει και τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανεξαρτησίας στο πρόσωπό τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002.
Επίσης ανακοινώνεται ότι η ανωτέρω Γενική Συνέλευση αποφάσισε την εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee) σύμφωνα με τον Ν. 4449/2017 ως ακολούθως:
1. Γεώργιος Διαμαντόπουλος - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου
2. Γεώργιος Κωνσταντινίδης - Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
3. Χριστόφορος Πούλιος - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
Η θητεία της ως άνω Επιτροπής Ελέγχου είναι πενταετής.
Ο προτεινόμενος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου πληροί τον όρο ανεξαρτησίας σύμφωνα με το νόμο, και διαθέτει επαρκή γνώση στους τομείς της οικονομικής διαχείρισης, της ελεγκτικής και της λογιστικής.
Περαιτέρω, η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοινώνει, σύμφωνα με την παρ.4.1.3.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 21ης Μαΐου 2019, το μέρισμα για τη χρήση 2018 ανέρχεται σε 0,13 ευρώ ανά μετοχή.
Από το άνω μικτό ποσό παρακρατείται, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 10% (0,013 ευρώ ανά μετοχή) και συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό 0,117 ευρώ ανά μετοχή.
Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. επενδυτές κατά την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 (αποκοπή Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης).
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 από την πληρώτρια τράπεζα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες, θεματοφύλακες και χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.4. του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.
2. Μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ από Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της Μερίδας τους.
3. Για όσους εκ των μετόχων για διαφόρους λόγους δεν καταστεί δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
4. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους. Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.».
Η είσπραξη του μερίσματος στις περιπτώσεις (2) και (3) παραπάνω είναι δυνατή μέχρι 31.12.2024 (ήτοι μέχρι την παραγραφή του) και πραγματοποιείται με τη κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή-Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης