Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν έξι ρωσικά βομβαρδιστικά στον διεθνή εναέριο χώρο της Αλάσκα

tags :
Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν έξι ρωσικά βομβαρδιστικά στον διεθνή εναέριο χώρο της Αλάσκα
Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν έξι ρωσικά βομβαρδιστικά στον διεθνή εναέριο χώρο της Αλάσκα
Aμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν έξι ρωσικά βομβαρδιστικά στον διεθνή εναέριο χώρο της Αλάσκας δυτικά της Πολιτείας και τα συνόδευσαν μέχρι τη στιγμή που απομακρύνθηκαν από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού.
Τα ρωσικά αεροπλάνα είχαν χωρισθεί σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα υπήρχαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, τα οποία αναχαιτίσθηκαν από δύο αμερικανικά μαχητικά F-22, ενώ στην δεύτερη ομάδα υπήρχαν δύο βομβαρδιστικά Tu-95 και δύο μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-35, τα οποία επίσης αναχαιτίσθηκαν από δύο αμερικανικά F-22.
Σε σχετική ανακοίνωση προέβη η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD), επισημαίνοντας ότι την όλη επιχείρηση παρακολουθούσε ένα αεροσκάφος AWAKS, όπως και ότι καθ' όλη την διάρκειά της τα ρωσικά αεροσκάφη βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο.
Η επιχείρηση αναχαίτισης και συνοδείας άρχισε αφού οι Ρώσοι βρέθηκαν στην ζώνη αντιαεροπορικής άμυνας της Αλάσκα.
Η περιμετρική αυτή γραμμή βρίσκεται εκτός των ορίων του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο εντός της παρακολουθούνται μονίμως όλα τα ξένα αεροσκάφη.
Αυτό γίνεται για να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση που υπάρξει κάποια απειλή για την ασφάλεια.
«Η ικανότητα μας να αναχαιτίζουμε και να εξουδετερώνουμε τις απειλές για την ζωή των συμπολιτών μας και τις υποδομές στρατηγικής σημασίας αρχίζει από τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την αναγνώριση των αεροσκαφών στον δικό μας εναέριο χώρο» δήλωσε ο στρατηγός Τέρενς Ο’ Νεσί, διοικητής της NORAD.
Σύμφωνα με τον διοικητή το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα «βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο , επτά ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο».
Κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ υπάρχουν τέσσερις ζώνες αντιαεροπορικής άμυνας.
Η Ζώνη της Αλάσκα εκτείνεται περίπου 320 χιλιόμετρα από τα παράλια της Πολιτείας.
Στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο αμερικανικά μαχητικά είχαν αναχαιτίσει δύο ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στην Αλάσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης