Γαβρόγλου: Έχουμε πίστη και σεβόμαστε την κρίση των 17αρηδων

Γαβρόγλου: Έχουμε πίστη και σεβόμαστε την κρίση των 17αρηδων
Βάση για τη συμμετοχή των 17άρηδων στις εκλογές αποτέλεσε η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στην κρίση τους, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
Για τη συμμετοχή και τη δυνατότητα ψήφου στις εκλογές της 26ης Μαΐου, των 17άρηδων, για πρώτη φορά, μίλησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι βάση για τη συμμετοχή των νέων αποτέλεσε η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στην κρίση τους και όχι ψηφοθηρικοί λόγοι, ενώ σημείωσε ότι η ψήφος στα 17 μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον μέσο για την πολιτικοποίηση των νέων.
«Η ψήφος στα 17 είναι μια ρύθμιση που ψήφισε η δική μας κυβέρνηση, με δική μας πρωτοβουλία και δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά.
Έχουν κρίση και επιχειρήματα, θα ακούσουν και θα μιλήσουν μεταξύ τους, θα σκεφτούν μόνα τους και ότι είναι να αποφασίσουν, θα το αποφασίσουν και θα το πράξουν.
Εμείς δεν το κάναμε για ψηφοθηρικούς λόγους, το κάναμε επειδή έχουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό στην κρίση αυτών των παιδιών», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «ΑΠΕ -ΜΠΕ».
Για την ανταπόκριση από τη σχολική κοινότητα, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι είναι η συνήθης, ανάμεσα σε νέα άτομα.
«Ένας μεγάλος αριθμός 17άρηδων είναι πολιτικοποιημένος και συζητούν μεταξύ τους, ακόμη και όταν υπάρχουν διαφορές.
Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και παιδιά που δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία.
Εμείς δεν θέλουμε ούτε και πρέπει να επέμβουμε, άλλωστε όπως σας είπα, τα παιδιά και οι νεολαίοι, έχουν τις δικές τους διαδικασίες για να αποφασίσουν και να αποτιμήσουν αυτό που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε.
«Η πολιτικοποίηση δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι, ούτε το γεγονός ότι ψηφίζεις είναι το αποκλειστικό κριτήριο της πολιτικοποίησης.
Είναι ένα από τα πράγματα, για να μπορέσεις να εκφράσεις τις απόψεις σου, αλλά η πολιτικοποίηση έχει σχέση με την καθημερινή λειτουργία, με την εμπλοκή σου στα καθημερινά προβλήματα και βεβαίως με τις γενικότερες σου απόψεις.
Αυτό γινόταν και πριν, παρά την ψήφο, γίνεται και τώρα και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί.
Πάντως δεν μπορούμε να μην πούμε ότι αυτή η δυνατότητα, είναι ένα μικρό βήμα στο γενικότερο ζήτημα της πολιτικοποίησης, που είναι μια σύνθετη διαδικασία για τα παιδιά αυτής της ηλικίας», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS