Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραμένει επικεντρωμένη στο Brexit

Εκπρόσωπος May: Η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραμένει επικεντρωμένη στο Brexit
Η Theresa May παραμένει επικεντρωμένη στο να περάσει τη συμφωνία της για το Brexit από το κοινοβούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπός της
Η Theresa May παραμένει επικεντρωμένη στο να περάσει τη συμφωνία της για το Brexit από το κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα (22/5/2019) ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, καθώς αρκετοί Συντηρητικοί βουλευτές ανανέωσαν τις εκκλήσεις τους για παραίτησή της.
Η May έχει απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να υποστηρίξουν τη συμφωνία της για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ψηφίζοντας υπέρ του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης.
Ωστόσο, δεκάδες βουλευτές από το Συντηρητικό κόμμα, το Εργατικό Κόμμα και άλλοι δεν θα το υποστηρίξουν.
Ερωτηθείς για τις εκκλήσεις για παραίτηση της May, ο εκπρόσωπός της είπε:
«Η πρωθυπουργός επικεντρώνεται στη δουλειά με την οποία είναι επιφορτισμένη αυτή τη στιγμή».
Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι η May έχει μακρύ δρόμο μπροστά της για να βρει έναν τρόπο ώστε το κοινοβούλιο να εγκρίνει το νομοσχέδιο με το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες πολλών μέσων ενημέρωσης ότι υπουργοί, που έχουν εξοργιστεί με τις προτάσεις της May, θα συναντηθούν μαζί της αργότερα σήμερα, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν είναι ενήμερος για συγκεκριμένες συναντήσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Μεταξύ εκείνων που έχουν ζητήσει να μιλήσουν με τη May είναι και ο υπουργός Εσωτερικών, Sajid Javid, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.
Την ίδια ώρα, ο Tom Tugendhat, ο βουλευτής που ορισμένοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών, κάλεσε τη May να παραιτηθεί από το αξίωμά της επειδή η προσπάθειά της να οδηγήσει τη Βρετανία στο διαζύγιο από την ΕΕ "απέτυχε συνολικά".
"Υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να το κάνουμε σωστά και να αποχωρήσουμε συντεταγμένα. Όμως τώρα η πρωθυπουργός May πρέπει να φύγει, χωρίς καθυστέρηση", τόνισε ο βουλευτής, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. "Πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της μετά τις ευρωεκλογές της Πέμπτης", πρόσθεσε στο άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην εφημερίδα Financial Times.
Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η πρωθυπουργός θα δεχτεί πιέσεις να παραιτηθεί, καθώς ορισμένοι υπουργοί της εμφανίζονται πολύ δυσαρεστημένοι από το νομοσχέδιο για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης που πρότεινε χθες.
Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC χαρακτήρισε την κατάσταση "πολύ σοβαρή".
Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι πολλές πηγές στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου δεν πιστεύουν ότι η May θα παραμείνει στη θέση της και μετά την Δευτέρα, αφού δηλαδή ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
Ένας ρεπόρτερ της Mail on Sunday, από την άλλη, προέβλεψε ότι "ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή" για να ανακοινώσει η πρωθυπουργός την παραίτησή της, προσθέτοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, "είναι τελειωμένη".
Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky, επικαλούμενο έναν βουλευτή, εικάζει ότι η May μπορεί να παραιτηθεί ακόμη και απόψε, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή η πληροφορία δεν είναι επιβεβαιωμένη.
"Φήμες –που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί– ότι η πρωθυπουργός σχεδιάζει να κάνει μια ανακοίνωση από τη Ντάουνινγκ Στριτ απόψε", έγραψε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της Daily Mail, Jason Groves.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης