Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πτώση τουλάχιστον 30% στα κέρδη της Apple, αν η Κίνα απαγορεύσει τα προϊόντα της

Goldman Sachs: Πτώση τουλάχιστον 30% στα κέρδη της Apple, αν η Κίνα απαγορεύσει τα προϊόντα της
Έκθεση της Goldman Sachs για την Apple
Τα κέρδη της Apple θα υποχωρήσουν κατά 30% σε περίπτωση που η Κίνα απαγορεύσει τα προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσού, εν μέσω εμπορικής διαμάχης με την Ουάσιγκτον, αναφέρει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
Μιλώντας με ποσά, τα κέρδη της Apple θα κατέγραφαν «βουτιά» 15 δισεκ. δολαρίων ετησίως.
Σύμφωνα με τη Goldman, η Κίνα αντιπροσωπεύει το 17% των εσόδων της Apple, αλλά το 29% των κερδών της εταιρείας λόγω των προϊόντων υψηλού περιθωρίου.
Δεδομένου του συνδυασμού προϊόντων, η Goldman υπολογίζει το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους στην κινεζική αγορά 45%.
«Οι επενδυτές μας ρωτήθηκαν για την οικονομική έκθεση της Apple στην Κίνα, δεδομένης της πιθανότητας απαγόρευσης των προϊόντων της Apple εκεί ως αντίποινα για τη Huawei», σχολιάζεται.
Πέρα από την εμπορική διαφωνία, η Apple αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην Κίνα, με τη ζήτηση για τα τηλέφωνά της να υποχωρεί παράλληλα με τον αυξημένο ανταγωνισμό από τους φτηνότερους κατασκευαστές smartphones, όπως οι Huawei και Xiaomi.

Υποχώρηση κερδών το α’ τρίμηνο 2019

Κέρδη-μαμούθ κατέγραψε και το πρώτο τρίμηνο του 2019 (δεύτερο οικονομικό τρίμηνο) η Apple, με το ποσό, ωστόσο, να υποχωρεί στα 11,6 δισεκ. δολάρια, έναντι 13,8 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 58 δισεκ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 61,1 δισεκ. ένα χρόνο πριν.
Σε ό,τι αφορά στα έσοδα από τις πωλήσεις του «iPhone», τα έσοδα ανήλθαν σε 31,05 δισεκ. δολάρια.
Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν τα έσοδα στην κινεζική αγορά, στα 10,2 δισεκ. έναντι 13 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, επισημαίνεται.
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 (τρίτο οικονομικό τρίμηνο), η γιγαντιαία εταιρεία αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ 52,5 δισεκ. και 54,5 δισεκ. δολαρίων.
Οι επιδόσεις ξεπέρασαν πανηγυρικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης