Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μάχη μέχρις εσχάτων» για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τους αναποφάσιστους από τις πλατείες και με πόλωση

tags :
«Μάχη μέχρις εσχάτων» για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τους αναποφάσιστους από τις πλατείες και με πόλωση
«Σφάζονται» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην «ποδιά» των αναποφάσιστων
Στις πλατείες δίνουν τη «μάχη» οι πολιτικοί αρχηγοί μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ρίξει αυλαία η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 26ης Μαΐου.
Το κλίμα πόλωσης κορυφώνεται με τα διλήμματα της κάλπης, τα ευρήματα των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης αλλά και τους αναποφάσιστους να κρατούν τα σκήπτρα στις ομιλίες των δύο μονομάχων, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι πρόσφατες παροχές της κυβέρνησης εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια των δύο κομμάτων ενώ τα ανοίγματα στους ψηφοφόρους που αμφιταλαντεύονται για το αν θα προσέλθουν στην κάλπη ως την τελευταία στιγμή συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές.
Την ίδια ώρα «βρέχει» δημοσκοπήσεις με τη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να είναι μεγάλη και μένει πλέον να δούμε πως θα αποτυπωθεί στην κάλπη την προσεχή Κυριακή.
Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στη «μάχη» της πλατείας καθώς θεωρεί «κλειδί» τις τελευταίες συγκεντρώσεις, σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Παρασκευή το βράδυ στο Σύνταγμα όπου και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συσπειρώσει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ επενδύοντας στην επικοινωνιακή δεινότητα του πρωθυπουργού.
Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι όποιες μετακινήσεις ήταν να γίνουν μεταξύ κομμάτων, έχουν γίνει. Συνεπώς την ύστατη ώρα, στοχεύουν στους αναποφάσιστους.
Από εκεί και πέρα κυβερνητικά στελέχη, έχουν «σηκώσει τα μανίκια», επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και μετρούν αριθμούς επιχειρώντας να εκτιμήσουν το πλέον συμφέρον αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από την κάλπη της 26ης Μαΐου.
Κάτι που μεταφράζεται, όπως εκτιμούν στελέχη από το κυβερνητικό στρατόπεδο σε ένα ποσοστό κοντά σε αυτό των ευρωεκλογών του 2014 με τη ΝΔ να είναι μακριά από τον πήχη της αυτοδυναμίας αλλά και το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του να μην φτάσει σε διψήφιο ποσοστό.
Σε αυτή την περίπτωση, εκτιμούν, ότι η προοδευτική συμμαχία που συγκροτήθηκε έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό το στόχο της.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δεν συμμερίζονται τις προσδοκίες της κυβέρνησης καθώς τους τελευταίους μήνες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγράφει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, με αξιοσημείωτη διαφορά. Ωστόσο, ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον και σε τρεις ημέρες θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν οι μετρησεις.
Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, μια «ανάσα» πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου κινούνται με γνώμονα να διευρυνθεί το προβάδισμα του κόμματός και αυτή η προσπάθεια περνάει μέσα από την προσέλκυση οπαδών από άλλα κόμματα.
Κυρίως όμως από όμορα κόμματα όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής και οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν δελεάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει σε όλες τις ομιλίες του το τελευταίο διάστημα ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων στοχεύει να διεκδικήσει αυτό το εκλογικό κοινό έτσι ώστε να διευρύνει η ΝΔ τη διαφορά που θα έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα την Δευτέρα, να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης