Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Καθαρή νίκη της ΝΔ στις 26 Μαϊου - Ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων η 13η σύνταξη

Μητσοτάκης: Καθαρή νίκη της ΝΔ στις 26 Μαϊου - Ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων η 13η σύνταξη
Προτεραιότητα για τη ΝΔ η ασφάλεια, κινδυνεύουμε να γίνουμε εκβιαζόμενη Δημοκρατία
Αισιόδοξος για μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
«Θα υπάρχει καθαρή νίκη της ΝΔ την Κυριακή, είμαι πολύ αισιόδοξος
Βρίσκω ενδιαφέρον ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την διαφορά, όλοι έχουν προεξοφλήσει τον νικητή.
Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου θέλω να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες πως έχει γίνει το πρώτο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής
Θα ήταν καλό να αποφύγουμε στην συνέχεια ένα τετράμηνο όπου μία απο-νομιμοποιημένη κυβέρνηση θα προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, αναφερόμενος στην 13η σύνταξη της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται για σύνταξη, αλλά για επίδομα.
Η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ επικρίνοντας την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.
Το επίδομα θα δίνεται μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε "ξεδιάντροπο" τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα μειωθεί από το 2020 και σε βάθος διετίας.
«Δεν μπορώ να καταργήσω τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μειώσω 30% τον ΕΝΦΙΑ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τόνισε πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός διετίας με ελάχιστο 15% για το 2020, για να προσθέσει πως η μείωση θα ισχύσει για όλους, καθώς δεν βάζει «ταξικό πρόσημο».
O κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για «πώς ήταν ένας Μητσοτάκης στο 'Ανδρέας Παπανδρέου';» σχετικά με την χθεσινή του συγκέντρωση στο κλειστό του Περιστερίου.
«Ήταν μια μεγάλη και ζεστή συγκέντρωση, είδα παλιούς φίλους.
Έκανα έναν προσωπικό απολογισμό, διότι από εκεί ξεκίνησα ως υποψήφιος Β' Αθηνών, το 2004.
Το μήνυμά μας για περισσότερες και καλύτερες δουλειές ακούγεται στη Δυτική Αττική» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι πλέον ακούγεται όλο και περισσότερο από τον κόσμο το θέμα της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας.
Αναφερόμενος στις συνεχείς επιθέσεις από το Ρουβίκωνα, ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή.
«Έχουμε καταλήξει να είμαστε μια εκβιαζόμενη δημοκρατία» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα έκανε διαφορετικό μια κυβέρνηση της ΝΔ, ο ίδιος αναρωτήθηκε και πάλι πώς είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα στη θέση του ο Φρούραρχος.  
Επέρριψε μάλιστα εμμέσως ευθύνη και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, υπενθυμίζοντας τη στάση του στην προηγούμενη απόπειρα εφόδου της οργάνωσης στο Κοινοβούλιο.
«Για τη ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα η ασφάλεια, για την σημερινή κυβέρνηση, όχι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου της ΕΛΑΣ, προσλήψεις για την στελέχωση της ΔΙΑΣ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμα και με ιδιωτική δωρεά.
Παράλληλα ο κ . Μητσοτάκης είπε ότι άμεσα - στα πρώτα τρία νομοσχέδια - θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.
«Το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε δημόσιος χώρος.
Είδατε τι έγινε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Το ζήτημα των πανεπιστημίων ενδιαφέρει την κοινωνία, ενδιαφέρει τους γονείς που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα πανεπιστήμιο μπάχαλο» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος για τα Εξάρχεια, είπε ότι το θέμα πρέπει να συνδυαστεί με μια ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής, αναφερόμενος σε μια ευρύτερη επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
O πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως δεν έχει μιλήσει καθόλου για το παρελθόν και πως έχει επιλέξει να μιλά για το μέλλον, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει πως οι εκλογές αυτές είναι ψήφος εμπιστοσύνης.
«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι αυτή η ανάγκη για πολιτική αλλαγή πρέπει να εκφραστεί με στήριξη της ΝΔ» είπε, προχωρώντας σε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.
«Απευθύνομαι σε αυτούς που βρίσκονται ανάμεσα σε εμάς και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι. Όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο το καλύτερο, είμαστε κατά των άκρων.
Καλώ και συμπολίτες που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη συμπόρευση. Το διακύβευμα περνά τις διαχωριστικές γραμμές» τόνισε, αποκρούοντας τη λογική των ίσων αποστάσεων.
«Όταν καλούμαστε να διαλέξουμε μεταξύ της δημοκρατίας ή ενός ιδιότυπου αυταρχισμού, Ευρώπης ή Μαδούρο, δεν γίνεται να είσαι και με τα δύο, ή με τη μια ή με την άλλη. Αυτό λέω» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης