Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Μάιο 2019 - Στις 97,9 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Μάιο 2019 - Στις 97,9 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Παραιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (23/5) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 99,6 μονάδες, έναντι 99,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα καταγράψει οριακή πτώση στις 99,1 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες, ενισχύθηκε στις 95,3 μονάδες, έναντι 95,2 μονάδων προηγουμένς και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 95 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, σημειώθηκε πτώση στις 100,6 μονάδες, έναντι 103,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος στις 103,5 μονάδες.
«Η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να μην έχει δυναμική», τόνισε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Clemens Fuest, προσθέτοντας ότι «η μείωση της αξιολόγησης των επιχειρήσεων για τις τρέχουσες συνθήκες ήταν ο κύριος λόγος της συνολικής μείωσης».
«Στον κλάδο υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα δέχθηκε ένα ουσιαστικό πλήγμα», τόνισε ο κ. Fuest, καθώς ο σχετικός υποδείκτης κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2013.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στον κατασκευαστικό κλάδο, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι ήδη βελτιωμένες αξιολογήσεις της σημερινής κατάστασης κατέγραψαν περαιτέρω άνοδο», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «η ανοδική πορεία των κατασκευών συνεχίζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης