Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σε υψηλά τριών μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία τον Μάιο 2019, στις 52,4 μονάδες ο PMI

Markit: Σε υψηλά τριών μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία τον Μάιο 2019, στις 52,4 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (23/5) στοιχεία της Markit, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, και συγκεκριμένα στις 52,4 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον Απρίλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 52 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης PMI που αφορά την κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών, και συγκεκριμένα στις 55 μονάδες, έναντι 55,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 55,4 μονάδες.
Όσον αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 44,3 μονάδες, έναντι 44,4 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, ενώ ο δείκτης που αφορά τις συνολικές νέες παραγγελίες των επιχειρήσεων υποχώρησε για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες.
«Στις 52,4 μονάδες, ο δείκτης PMI της Γερμανία παραμένει σε μέτρια ανάπτυξη τον Μάιο, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει παρατεταμένη επέκταση το δεύτερο τρίμηνο, μετά την ανάκαψη του ΑΕΠ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση στον κλάδο υπηρεσιών αυξήθηκα με βραδύτερους ρυθμούς.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «ευτυχώς οι δείκτες του μεταποιητικού κλάδου για την παραγωγή, τις παραγγελίες και τις εξαγωγές αυξήθηκαν περαιτέρω από τα χαμηλά του πρώτου τριμήνο, παραμένοντας ωστόσο μεταξύ των ασθενέσθερων από το 2012».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης