Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά EKT: Στις προσεχείς συνεδριάσεις θα αποφασιστούν οι όροι των TLTROs - Ανησυχία για την ανάπτυξη

tags :
Πρακτικά EKT: Στις προσεχείς συνεδριάσεις θα αποφασιστούν οι όροι των TLTROs - Ανησυχία για την ανάπτυξη
H ΕΚΤ θα λάβει υπόψη τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
Στις προσεχείς συνεδριάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα αποφασιστούν οι όροι του νέου προγράμματος TLTROs, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης 9-10 Απριλίου 2019.
Όπως αναφέρεται η ΕΚΤ θα λάβει υπόψη τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η οικονομία θα ανακάμψει στο β΄εξάμηνο του 2019, ωστόσο με ρυθμούς ελαφρώς χαμηλότερους από ότι αναμενόταν.
Η ΕΚΤ τονίζει ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων ώστε να αποσαφηνιστεί αν η επιδείνωση στο οικονομικό momentum είναι διαρκής ή προσωρινή.
Με την ανάπτυξη να είναι απρόσμενα αδύναμη εδώ και μήνες, η ΕΚΤ έχει εγείρει την προοπτική περαιτέρω στήριξης για την οικονομία αλλά έχει τονίσει ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να δει εάν η ταχεία απώλεια της δυναμικής της οικονομίας έχει διάρκεια ή είναι προσωρινή.
«Αναγνωρίστηκε ότι κάποια πρόσφατα στοιχεία αποδείχθηκαν ακόμα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα», αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. «Υπάρχει κάπως λιγότερη εμπιστοσύνη στο βασικό σενάριο (για ανάπτυξη) και το εύρος άλλων πιθανών αποτελεσμάτων έχει διευρυνθεί».
Η ανάληψη δράσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη τον Ιούνιο, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται να ορίσει αρκετά γενναιόδωρους όρους για τα TLTROs προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες και να διασφαλίσει ότι θα διατηρηθεί η πιστωτική επέκταση.
Όσον αφορά την επίδραση των αρνητικών επιτοκίων στις τράπεζες, το ζήτημα δεν συζητήθηκε όπως προκύπτει από τα πρακτικά της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης