Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Η Κίνα συνιστά πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Pompeo: Η Κίνα συνιστά πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
Την πεποίθηση ότι η Κίνα συνιστά μια πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo
Την πεποίθηση ότι η Κίνα συνιστά μια πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα (23/5/2019) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, εκτιμώντας ότι ολοένα και περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένεται να διακόψουν τους δεσμούς με τον κινεζικό κολοσσό Huawei.
Μιλώντας στο «CNBC», ο Pompeo δήλωσε πως η πιο σημαντική πτυχή της απειλής που θέτει το Πεκίνο στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ είναι οι βαθιές σχέσεις των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών με το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της χώρας.
Όπως προειδοποίησε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουάσιγκτον, με την παράδοση των προσωπικών του στοιχείων σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, ο κόσμος θέτει τα δεδομένα του στη διάθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι περισσότερες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Google και θα κόψουν τους δεσμούς με τον ασιατικό τεχνολογικό κολοσσό.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι ένα ξεχωριστό ζήτημα στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας, που επισημαίνεται συχνά από τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, είναι η ανάγκη δημιουργίας αμοιβαίων εμπορικών δεσμών.
Ο Pompeo εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και επεσήμανε ότι μια εμπορική συμφωνία θα ήταν επωφελής για ολόκληρο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης