Πολιτική

Ταχιάος (Yποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης): Δεν κάνω σκόντο στις απόψεις και στο ήθος μου γιατί ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια

tags :
Ταχιάος (Yποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης): Δεν κάνω σκόντο στις απόψεις και στο ήθος μου γιατί ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια
Ταχιάος (Yποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης): Δεν κάνω σκόντο στις απόψεις και στο ήθος μου γιατί ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια
«Δεν κάνω σκόντο στις απόψεις και στο ήθος μου, γιατί ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ».
Επανέλαβε τη βεβαιότητά του πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης, ενώ χαρακτήρισε την Κατερίνα Νοτοπούλου «εξελίξιμη και σοβαρή αντίπαλο».  
«Θα συνεχίσω σε αυτό το μότο, να λέω όσα πιστεύω και εφόσον εκλεγώ δήμαρχος. Θέλω να λέω αλήθειες στους δημότες, να τους κοιτάω στα μάτια και να έρθουν κάποια στιγμή και να μου πουν "ρε φίλε είχες δίκιο"» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα προς τους συνυποψηφίους του για την επόμενη μέρα των εκλογών όπου θα χρειαστούν συνεργασίες.
«Μπορώ να κάνω συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, αν και είμαι σκληρός διαπραγματευτής.
Αυτό που θα πρέπει να νιώθουν ως απειλή, όσοι έχουν στο μυαλό τους ότι αύριο - μεθαύριο θα μπορούν να με χειραγωγήσουν, είναι πως είμαι έτοιμος να βγάζω τα πάντα στο φως, γιατί δεν φοβάμαι τίποτα.
Το έχω αποδείξει σε αυτές τις εκλογές.
'Ετσι ξεκίνησα, έτσι τελειώνω.
Ανοιξα μέτωπα που κανένας δεν περίμενε γιατί μου τα άνοιγαν άλλοι υπογείως» σημείωσε.
«Το πιστεύω ότι θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το θέλω πολύ. Πιστεύω σ’ αυτή την πόλη, την αγαπάω. Κι επειδή δεν έχω άγνοια κινδύνου, δεν λέω βλακείες, υπερβολές και πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.
Υπόσχομαι μόνο όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Είναι μεγάλη τιμή για κάποιον να κουβαλάει το όνομα της Θεσσαλονίκης και την ευθύνη» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για δηλώσεις ανθυποψηφίων του, που υποστηρίζουν πως εάν βρεθούν στο β’ γύρο των εκλογών μαζί του θα τον κερδίσουν, ο κ.Ταχιάος απάντησε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Η επόμενη Κυριακή είναι κοντά. Δεν θα με κερδίσουν, θα κερδίσω εγώ τον δεύτερο γύρο».
Συγκεκριμένα για την Κατερίνα Νοτοπούλου είπε: «Θα σας πω την άποψη μου ευθέως. Μαλώνω με πολύ κόσμο για την κ.Νοτοπούλου, καθώς μιλάνε απαξιωτικά.
Δείχνω σεβασμό προς το πρόσωπο της παρά το γεγονός ότι η ίδια πιστεύει το αντίθετο και με έχει κατηγορήσει για σεξισμό.
Είναι εξελίξιμη.
Είναι άνθρωπος που μαθαίνει από τα λάθη του. Μιλάει όμως σαν να μην είναι μια γυναίκα 30 ετών. Μιλάει σαν μεγαλύτερη.
Δεν την υποτιμώ, τη θεωρώ σοβαρή αντίπαλο κι ας λέει ό,τι θέλει για το σκότος, για το φως.
Εγώ θα συνεχίσω να μην ανταποδίδω».
Κληθείς να σχολιάσει την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης είπε πως «ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να έχουν το ταλέντο της Αννίτας Πάνια που έβαζε σε τάξη τα παρατράγουδα. Κοιτάξτε μερικά ψηφοδέλτια. Κάποιοι το έχουν πάρει στην πλάκα επειδή πρέπει να επιβιώσουν.
Η πόλη θέλει να διοικηθεί, θέλει σοβαρούς ανθρώπους με άποψη. Υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε τον Βας Βας ο Παρασκευάς στο δημοτικό συμβούλιο».
Τέλος, ο κ.Ταχιάος δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί ακόμη και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει την υποψηφιότητα του.
«Του το είπα όταν με πρότεινε ως υποψήφιο. Κοίταξε του λέω, έχουμε φιλικές σχέσεις, έχουμε ταύτιση απόψεων, εάν όμως δεν είσαι ο Μητσοτάκης που ξέρω, μια φιλία θα διαρραγεί.
Τον εμπιστεύομαι.
'Εχει κοινά στοιχεία με μένα, υπόσχεται λίγα πράγματα και αυτά που υπόσχεται γίνονται πραγματικά. Ελπίζω να μη βρεθεί σε έναν γυάλινο πύργο που θα χρειάζεται να κλείνουν οι δρόμοι για να περνάει ως πρωθυπουργός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης