Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαός να απαντήσει ενιαία στην αντιλαϊκή επίθεση στηρίζοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

tags :
Κουτσούμπας: Ο λαός να απαντήσει ενιαία στην αντιλαϊκή επίθεση στηρίζοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες
Συνέντευξη του κ. Κουτσούμπα σε εφημερίδα
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ανέφερε ότι εφόσον «η αντιλαϊκή πολιτική ενιαία προωθείται από την ΕΕ που κατευθύνει, τις κυβερνήσεις που υλοποιούν και τους δήμους και τις Περιφέρειες που εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο», τότε ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να «κομματιάσει την ψήφο του», αλλά «έχει επιλογή να στηρίξει παντού σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ».
Είπε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς «δεν χτυπιέται με περισσότερη ΕΕ», η οποία έχει στις «ιδρυτικές της αξίες τον αντικομμουνισμό, έχει χαϊδέψει πολλές φορές το φασισμό.
Δεν χτυπιέται, όμως, ούτε ενισχύοντας δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που με την αντιλαϊκή πολιτική τους, στο όνομα μάλιστα της Αριστεράς και της "προόδου", αποτελούν τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς».
«Αυτές οι δυνάμεις μπορούν να αποδυναμωθούν από ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα αποκαλύπτει τον ρόλο τους και θα τις απομονώνει παντού.
Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.
Αλλά με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να γκρεμιστούν οι ναζιστές εγκληματίες από την τρίτη θέση» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν είναι υπαρκτό το δεδομένο αντίθεσης Αριστεράς-Δεξιάς είπε η αντίθεση "Αριστεράς - Δεξιάς", πέρασε μέσα από την «προοδευτική συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ και το «μέτωπο ενάντια στον λαϊκισμό» της ΝΔ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εγκλωβίσουν τον λαό ξανά στη λογική του «μικρότερου κακού» που μας έφερε ως εδώ.
«Έστησαν μια βαρετή αντιπαράθεση, σήκωσαν τους τόνους, προσπαθώντας να κρύψουν την ταύτισή τους στα βασικά.
Αυτό το έργο θα έχει και συνέχεια, αφού μπροστά μας έχουμε τις βουλευτικές εκλογές.
Όπως εύστοχα λέει ένα προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ, σημασία δεν έχει ποιος θα διαχειριστεί τα σκοτάδια, αλλά πώς θα τα διαλύσουμε.
Και μπορούμε» υπογράμμισε προσθέτοντας «δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας, αγωνιστές, που συμπορεύονται τώρα με το ΚΚΕ και ακολουθούσαν πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Αναφορικά με πιθανή αναστροφή του κλίματος εκ μέρους της κυβέρνησης με τις παροχές και για το "παρών" του ΚΚΕ στις 120 δόσεις, επισήμανε καταρχήν ότι «οι παροχές που είχε ανάγκη ο κόσμος, για την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, για τη μείωση της φοροληστείας, για την επιστροφή όσων έχασαν οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι, υπήρχαν στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, που κατέθεσε όλο αυτό το διάστημα, το ΚΚΕ και απορρίφθηκαν όλες από την κυβέρνηση».
«Όλοι καταλαβαίνουν το αυτονόητο: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως "δώρο" στο κεφάλαιο.
Και θέλει να πει ο λαός κι ευχαριστώ» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αντί η κυβέρνηση να νομοθετήσει αυτά που ζητούν οι συνταξιούχοι «βαφτίζει 13η σύνταξη ένα επίδομα» και αντί να μειώσει τη φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων, «εμφανίζει ως σωτήρια λύση τις 120 δόσεις, που στέλνουν στα γκισέ της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων αυτούς που δεν έχουν, για να τους αρπάξουν και τα τελευταία ευρώ και μάλιστα με αντίτιμο μια μειωμένη σύνταξη».
Το παρών του ΚΚΕ, όπως επισημάναμε στη Βουλή, «δε σημαίνει εναντίωση, ούτε συνιστά εμπόδιο στο να περάσουν ορισμένα άρθρα.
Υπερψήφισε άλλωστε όσα ήταν σε πιο θετική κατεύθυνση και καταψήφισε τα απροκάλυπτα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Ερωτηθείς γιατί να στηριχθεί το ΚΚΕ στις κάλπες αλλά και γενικά, απάντησε «για τη συνέπειά του, γιατί δεν είπε ποτέ ψέματα.
Γιατί οι εκλεγμένοι του είναι τα "μάτια" και τα "αυτιά" του λαού στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Γιατί προειδοποίησε, ενημέρωσε, μπήκε μπροστά για να οργανωθεί η πάλη του λαού ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και κατεύθυνση της ΕΕ. Γιατί δεν ψήφισε μνημόνια. Γιατί κατέθεσε προτάσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων» προσθέτοντας «για να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους, είτε αυτά βρίσκονται σε κυβερνήσεις, είτε στους δήμους και τις Περιφέρειες».
Εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις σε ελληνοτουρκικά και ΝΑ Μεσόγειο, εγκάλεσε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος «αφελούς αν δεν είναι επικίνδυνος» εφησυχασμού στον λαό και πρόσθεσε «η Τουρκία προχωρά σε μελετημένες κινήσεις, με τις διαχρονικές "πλάτες", που τις κάνουν οι ισχυροί μας "σύμμαχοι": ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Δημιουργούνται τετελεσμένα, προκύπτουν αξιώσεις στην περιοχή».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε εξίσου ανησυχητικά «τα σενάρια για άρον-άρον διευθέτηση του Κυπριακού στα πρότυπα της ΝΑΤΟϊκής συμφωνίας των Πρεσπών» καταλήγοντας στη συνέντευξή του πως «αποδεικνύεται ότι καμία εξασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν προσφέρει η συμμετοχή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ούτε και η στάση του "καλού παιδιού", που κρατά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης