Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η οικονομία έχει βγει από τη βαθιά χαράδρα της κρίσης - Εξετάζουμε την αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ

tags :
Τσίπρας: Η οικονομία έχει βγει από τη βαθιά χαράδρα της κρίσης - Εξετάζουμε την αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Star
Το ενδεχόμενο αύξησης της εθνικής σύνταξης, κατά 50 ευρώ, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιτιθέμενος παράλληλα, ως είθισται, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα της οικονομίας στους πιο αδύναμους.
Άρα αν από 384 ευρώ που είναι σήμερα η κατώτατη σύνταξη αυξηθεί πιθανότατα κατά 50 ευρώ, αυτό το πενηντάρικο για αυτόν που έχει  μια σύνταξη των 500 ευρώ θα σημαίνει 10% αύξηση», δήλωσε.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας επικέντρωσε τις απαντήσεις του στο τι έχει γίνει στο παρελθόν στην Ελλάδα και στο τι έπραξε η δική του κυβέρνηση προκειμένου να «αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα» τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.
Όπως τόνισε η οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, καθώς «έχουμε βγει από τη βαθιά χαράδρα της κρίσης», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση φροντίζει να στηρίξει τους πιο αδύναμους.
«Ανακοινώσαμε μέτρα, τα οποία θάχουν θετική επίδραση στην οικονομία...
Εκτιμούμε και εγώ και ο κ.Τσακαλώτος ότι στο τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για περισσότερα μέτρα ανάπτυξης και στήριξης.
Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί η εθνική σύνταξη».
Αναφερόμενος στο παρελθόν υπογράμμισε πως «χάσαμε το 25% του εθνικού μας εισοδήματος από το 2010 έως το 2015, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Μας παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη κι εμείς καταφέραμε, μετά από ένα δύσκολο συμβιβασμό, να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, με το 1/10 της λιτότητας.
Να συζητήσουμε ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ και έκοψε τις συντάξεις».
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υποστήριξε ότι «την τελική έγκριση για το σχέδιό μου θα την δώσει ο λαός.
Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ψηφοδέλτιό του είναι και μια ψήφος έγκρισης σ'αυτό το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης των πιο αδύναμων και η ψήφος στον κ. Μητσοτάκη ψήφος απόρριψης τους».
Σε ερώτηση για τα κρούσματα ανομίας ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι χαϊδεύουμε τους αντιεξουσιαστές: «Να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης οι πράξεις βίας. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα» υποστήριξε.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα σχετικά με τις δημοκοπήσεις ότι «τέσσερις φορές έχουν πέσει έξω...
Κυριακή κοντή γιορτή.
Καλό είναι κάποιοι να μην προδικάζουν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού...
Αν την επόμενη ημέρα έχουμε συσχετισμό υπερ της ΝΔ το σχεδιο μας και τα μέτρα δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές που δεν έχουν νόημα οι συζητήσεις για πιθανές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ πως όταν μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ο Μάνφρεντ Βέμπερ τον προσέβαλε με τον χειρότερο τρόπο που μπορεί να προσβάλει κάποιος έναν πρωθυπουργό.
Την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε στα ελληνικά ο κ. Βέμπερ δεν φορούσε καν τα ακουστικά του, δηλαδή απαξιούσε και να ακούσει τα επιχειρήματα του Ελληνα πρωθυπουργού.
"Αυτή η στάση του κ. Βέμπερ και μόνο σηματοδοτεί και το πολιτικό του ήθος, αλλά και την εμμονή ως Βαυαρός πολιτικός, διότι η Γερμανία έχει ευθύνη για την απόκλιση Βορρά - Νότου, καθώς τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα της Γερμανίας και των χωρών του Βορρά", σχολίασε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως "θα είναι μεγάλη πληγή για την Ελλάδα ο Βέμπερ αν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όπως ζητάει ο Μητσοτάκης", και γι αυτόν το λόγο ζητάει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της Κυριακής, επειδή θα του δώσει την πολιτική νομιμοποίηση να πει "όχι" στην πρόταση να γίνει ον κ. Βέμπερ πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνεργασία με άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, στο άτυπο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. την Τρίτη 28 Μαίου στις Βρυξέλλες..
Σε ερώτηση για την υπόθεση Κουφοντίνα είπε ότι είναι αποκλειστικά θέμα της δικαιοσύνης και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι μη έχοντας να πει κάτι ουσιαστικό στα ζητήματα της οικονομίας θέλει να στρέψει την ατζέντα σε ζητήματα που προφανώς απασχολούν τους πολίτες, όπως τα ζητήματα της ασφάλειας.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν κατέχουν την απόλυτη ευαισθησία στα ζητήματα αυτά στη Ν.Δ, λέγοντας πως "η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα λαϊκό αίτημα και δεν το υπηρετούν μονάχα αυτοί που είναι συντηρητικοί, γιατί κι εμείς που είμαστε προοδευτικοί θέλουμε την ασφάλεια των πολιτών".
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους φιλελεύθερους πολίτες, ανεξάρτητα σε ποιον χώρο ανήκουν, και είπε πως η κυβέρνηση του απέδειξε γενναιότητα και θάρρος να πάρει τολμηρές αποφάσεις στα ζητήματα των κοινωνικών δικαιωμάτων (νόμος για ιθαγένεια παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου).
Σε ερώτηση αν είναι διχαστικό το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για την "Ελλάδα των πολλών" ο κ. Τσίπρας απάντησε αρνητικά και σημείωσε: "Οταν μιλώ για τους πολλούς μιλάω για την Ελλάδα του 99%.
Εμείς θέλουμε να ενώσουμε, δεν θέλουμε να διχάσουμε.
Η πολιτική για τους λίγους θέλει να διχάσει.
Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία σε ένα στόχο: Οι θυσίες να μην πάνε χαμένες.
Δεν κάνω διαχωρισμούς".
Ο πρωθυπουργός τόνισε με τις περιοδείες ανά την Ελλάδα τις δύο τελευταίες εβδομάδες "ξανάνιωσε", γιατί, όπως είπε, η επαφή με τον κόσμο είναι η ζωή για τον πολιτικό και η αγάπη του κόσμου του έχει δώσει πολύ μεγάλη δύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης