Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βουτιά κερδών και απώλεια εσόδων 50 εκ ευρώ για τη Μασούτης το 2018

tags :
Βουτιά κερδών και απώλεια εσόδων 50 εκ ευρώ για τη Μασούτης το 2018
Οι πιέσεις από τον ανταγωνισμό, η απορρόφηση της Προμηθευτικής και οι προσπάθειες επέκτασης
Σημαντική πίεση δέχτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τα μεγέθη της Μασούτης το 2018 παρά την προσθήκη της εξαγορασθείσας Προμηθευτικής η  οποία απορροφήθηκε εντός της περυσινής χρονιάς και συγκεκριμένα στο τέλος Ιουνίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 2017 δηλαδή 760 εκ ευρώ  γεγονός που μεταφράζεται σε απώλειες κύκλου εργασιών της τάξεως των 50 εκ ευρώ για τη μητρική εταιρία.
Και αυτό διότι η Προμηθευτική υπολογίζεται ότι συνεισέφερε περί τα 50  εκ ευρώ καθώς τα έσοδά της ενσωματώθηκαν στη Μασούτης το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με συνέπεια οι καθαρές πωλήσεις της Μασούτης πριν την απορρόφηση για το 2018 να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 710 εκ ευρώ από 761,5 εκ ευρώ το 2019.
Αθροιστικά πάντως λόγω της προσθήκης της Προμηθευτικής οι πωλήσεις του ομίλου Μασούτης υπολογίζονται στα επίπεδα 810-820 εκ ευρώ για το 2018.
Η πίεση στον κύκλο εργασιών είχε ως συνέπεια την ακόμα ισχυρότερη πίεση στην κερδοφορία με τις πληροφορίες κάνουν λόγω για διαμόρφωσή της σε επίπεδα κάτω των 14 εκ ευρώ όταν το 2017 τα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί στα 25,8 εκ ευρώ και τα μετά από φόρους στα 19,2 ευρώ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Μασούτης παρά την πίεση στην κερδοφορία συνεχίζει τις προσπάθειες για επέκταση του δικτύου που αριθμεί πλέον τα 330 καταστήματα και στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αττική όπου τα 55 καταστήματα της Προμηθευτικής θεωρείται ότι δεν συνιστούν επαρκές δίκτυο.
Είναι όμως σαφές ότι επηρεάζεται καταλυτικά από την όξυνση του ανταγωνισμού μετά την έλευση Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τις επιθετικές ενέργειες που γίνονται σε προωηθητικό επίπεδο αλλά και επέκτασης δικτύου τόσο από την ΑΒ Βασιλόπουλος όσο και τον όμιλο Παντελιάδη (METRO-My market) με τη Βασιλόπουλος να ασφυκτιά από απώλειες τζίρου της τάξεως των 200 εκ ευρώ το 2018 σε συγκρίσιμη βάση με το 2017.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης