Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δύο Καρδιτσιώτες Έλληνες Καθηγητές πρωταγωνιστούν σε Διεθνές Συνέδριο

tags :
Δύο Καρδιτσιώτες Έλληνες Καθηγητές πρωταγωνιστούν σε Διεθνές Συνέδριο
Δύο Καρδιτσιώτες Έλληνες Καθηγητές πρωταγωνιστούν σε Διεθνές Συνέδριο
Δύο Έλληνες Καρδιτσιώτες Καθηγητές πρωταγωνίστησαν στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας με τίτλο "Εξερευνώντας και Προστατεύοντας το Ζωντανό μας Πλανήτη".
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας κατά την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου την Τετάρτη 22 Μαΐου τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ο Πλανήτης αποτελεί ένα μεγασύστημα με οριακές πλέον λειτουργίες στο περιβάλλον και την εξέλιξή του, εξαιτίας των ανθρώπινων παρεμβάσεων.
Ως εκ τούτου πρέπει να εφαρμοστούν τολμηρές πολιτικές περιορισμού των επιπτώσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο".
Ο Ομότιμος Καθηγητής Δημήτρης Παπανικολάου στην ομιλία του με τίτλο "From Pangaea to the Active Hellenic Subduction Zone" παρουσίασε το παγκόσμιο πλαίσιο γεωδυναμικών διεργασιών και το ελληνικό γεωτεκτονικό καθεστώς, βάσει των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων.
Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρης του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ μετά από απόφαση του ΔΣ της Εταιρίας, επέδωσε στο Δημήτρη Παπανικολάου τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική προσφορά του στην Επιστήμη της Γεωλογίας, εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση, καθώς ως μαθητής βραβεύει τον καθηγητή και μέντορά του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης