Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προπαγάνδα….οι διαρροές ότι ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές το βράδυ στις 26 Μαίου – Στην Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί

tags :
Προπαγάνδα….οι διαρροές ότι ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές το βράδυ στις 26 Μαίου – Στην Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί
Τα μηνύματα από την Μακεδονία δείχνουν συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μια περίεργη φήμη – που διαρρέεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες ότι ο Τσίπρας το βράδυ των ευρωεκλογών στις 26 Μαίου θα προκηρύξει εθνικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου 2019.
Μάλιστα κύκλοι στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως ή μη το τελευταίο διάστημα το επικοινωνούν θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι ο Τσίπρας έχει σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι οι διαρροές αυτές να αποτελούν μέρος προπαγάνδας της κυβέρνησης για να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και να συσπειρώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που απέχει παρασάγγας από την ΝΔ με όρους εκλογικής συσπείρωσης.
Το βασικό σενάριο για τις εθνικές εκλογές είναι Οκτώβριος 2019.
Εάν η διαφορά είναι 5-6 μονάδες υπέρ της ΝΔ στις ευρωεκλογές ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα αθέμιτα και θεμιτά μέσα ειδικά την περίοδο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2019, να προβεί σε ακραίες εξαγγελίες και παροχές ποντάροντας να μειώσει την ψαλίδα.
Η πιθανότητα για πρόωρες εκλογές 30 Ιουνίου 2019 είναι πολύ περιορισμένη, όχι απίθανη αλλά δεν αποτελεί βασικό σενάριο.
Η εξάντληση της 4ετίας αποτελεί προτεραιότητα για μια κυβέρνηση που θα αποχωρήσει κάτω από οποιοδήποτε σενάριο.

Τα μηνύματα από την Μακεδονία δείχνουν συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασωθεί πολιτικά λόγω Αττικής γιατί στην Μακεδονία θα υποστεί συντριβή.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές σε δημοσκοπήσεις που έχουν υπάρξει και δεν έχουν δημοσιευθεί υπάρχουν νομοί που η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει τις 22 μονάδες.
Σε γενικές γραμμές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πολύ βαριά ήττα και δικαιολογημένα λόγω της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
Παρά την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδος και σκοπιανών οι σχέσεις των δύο λαών συνεχίζουν να είναι σχεδόν κακές.
Η Eurovision ήταν μια απόδειξη για το πώς αποτιμάει την όλη κατάσταση ο νέος ηλικιακά σκοπιανός.
Γενικώς δεν συμπαθούν την Ελλάδα και τους έλληνες.
Και άλλοτε επιχειρήθηκε μέσω της οικονομικής διπλωματίας να γεφυρωθούν οι διαφορές αλλά αποδείχθηκε ότι οι σχέσεις ελλήνων και σκοπιανών παραμένουν τεταμένες.
Η παράδοση του ονόματος Μακεδονία εξυπηρέτησε το ΝΑΤΟ και όχι την ελληνική ιστορία, οπότε δικαιολογημένα οι Μακεδόνες θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης