Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η αγορά ομολόγων «βλέπει» ύφεση στις ΗΠΑ - H Fed θα πρέπει να αντιδράσει

BofA Merrill Lynch: Η αγορά ομολόγων «βλέπει» ύφεση στις ΗΠΑ - H Fed θα πρέπει να αντιδράσει
Η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης θεωρείται μήνυμα για επικείμενη ύφεση
Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η αμερικανική αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές έχουν στραφεί στην ασφάλεια της παρατώντας τις μετοχές, με φόντο τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά περίπου 8 μονάδες βάσης στη μεγαλύτερη ημερήσια μεταβολή που έχει καταγράψει από την 1η Απριλίου.
Μάλιστα, οι αποδόσεις σε κάποιες εκδόσεις, όπως το 10ετές και το 30ετές ξέφυγαν από τα χαμηλά έτους, που μέχρι πρότινος θεωρούταν το κατώτατο σημείο αλλά τώρα μαγνήτισε το ενδιαφέρον των αγοραστών, με αποτέλεσμα τις ακόμα χαμηλότερες αποδόσεις,
Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς έφτασε στο 2,29%, το χαμηλότερο σημείο μετά τον Οκτώβριο του 2017.
«Η αγορά είναι προφανές ότι σου λέει πως ανησυχεί σχετικά με κάποια νούμερα της οικονομίας, τον συνεχιζόμενο εμπορική διαμάχη και την πορεία των risk assets» δήλωσε ο Mark Cabana από την Bank of America Merrill Lynch, επισημαίνοντας πως η αγορά πιστεύει ότι ένας κανονικός εμπορικός πόλεμος έρχεται, με φόρους σε όλα τα κινεζικά προϊόντα.
«Αυτό για το οποίο ανησυχεί η αγορά είναι ότι οδεύουμε (σσ. η αμερικανική οικονομία) προς το χειρότερο σενάριο και αυτό θα παραμείνει για αρκετό καιρό.
Σε αυτή την περίπτωση, η αγορά πιστεύει τα αδύναμα στοιχεία της οικονομίας και πιθανόν η Fed θα χρειαστεί να αντιδράσει σε αυτό προσπαθώντας να αντισταθμίσει και να εμποδίσει μια ύφεση» συμπλήρωσε.
 Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από εκείνη του 1 έτους για δεύτερη φορά φέτος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αποκαλούμενη αντιστροφή καμπύλης θεωρείται οιωνός για ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης