Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman, Danske: Κανείς ευρωσκεπτικιστής δεν είναι αρκετός για να αλλάξει την Ευρώπη

tags :
Goldman, Danske: Κανείς ευρωσκεπτικιστής δεν είναι αρκετός για να αλλάξει την Ευρώπη
Ούτε ο Nigel Farage, αλλά ούτε και οι Marine Le Pen, Beppe Grillo και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποθάρρυναν τις Βρυξέλλες από την άκαμπτη και αυτοκρατορική πορεία της
Άνοδο των ευρωσκεπτικιστών βλέπουν οι αναλυτές της αγοράς ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι την Κυριακή, 26 Μαΐου, ωστόσο τα ποσοστά του δεν αναμένεται να είναι τόσο μεγάλα ώστε να προκαλέσουν αναταραχή στις αγορές.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι δεδομένων των πιθανών αποτελεσμάτων, το status quo της Ευρώπης δεν θα αλλάξει.
Έτσι, οι αναλυτές πιστεύουν γενικά ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την αγορά.
Ωστόσο, οποιαδήποτε αύξηση των κονδυλίων για τα αντιευρωπαϊκά κόμματα ενδέχεται να προκαλέσει κάποιες αναταράξεις, σύμφωνα με την Danske Bank, η οποία πιστεύει ότι οι επιπτώσεις στην περιφέρεια δεν θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Μια κάπως κυνική άποψη προέρχεται από τον Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph:
"Η εκλογή 170 ευρωβουλευτών από την ευρωσκεπτικιστή Αριστερά και Δεξιά θα μπορούσε να ανατρέψει τη γαλλική ή την ιταλική πολιτική.
Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στη διοικητική δομή της ΕΕ, αφού οι μόνιμοι μηχανισμοί της ΕΕ θα επιβεβαιώσουν τον έλεγχο μόλις υποχωρήσει ο θόρυβος.
Λίγοι ευρωβουλευτές θα μάθουν πού βρίσκονται οι διακόπτες φωτισμού στο Espace Leopold στις Βρυξέλλες!
Δεν θα ελέγχουν τη διαδικασία ή δεν θα ασκήσουν επιρροή στις ισχυρές επιτροπές που «κωδικοποιούν» - δηλαδή μπορούν να ασκήσουν βέτο ή να ξαναγράψουν - της νέας νομοθεσίας", αναφέρει ο Evans-Pritchard.
Όπως σημειώνουν οι παραπάνω αναλυτές, ο Nigel Farage του Ηνωμένου Βασιλείου, η Marine Le Pen της Γαλλίας, ο Ιταλός Beppe Grillo και ο ΣΥΡΙΖΑ της Ελλάδας (πριν από τη συνειδητοποίησή του) κέρδισαν στις εκλογές του 2014, αλλά δεν αποθάρρυναν τις Βρυξέλλες από την άκαμπτη και αυτοκρατορική, πορεία της.
Ούτε και το Brexit το έκανε.
Ίσως θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά.
Ο Matteo Salvini και ο Viktor Orban της Ουγγαρίας δεν είναι πια ξένοι.
Αλλά οι νικητές των εκλογών δεν είναι ποτέ αρκετοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης