Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις σχέσεις με τη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις σχέσεις με τη Β. Κορέα
Η πλευρά της Σεούλ τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ των διπλωματικών διαπραγματεύσεων
Την ελπίδα της για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασε για μία ακόμα φορά η Νότια Κορέα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το Υπουργείο Ενοποίησης της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενοποίησης της χώρας, Kim Yeon-chul, δήλωσε ότι «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμ σταθερά τις διακορεατικές σχέσεις με τρόπο που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «παρά την ησυχία μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ανόι, η Βόρεια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να διατηρούν την αρχή της επίλυσης του ζητήματος μέσω διπλωματικών διαπραγματεύσεων».
Οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου έχουν σταματήσει προσωρινά μετά τη Σύνοδο του περασμένου Φεβρουαρίου, εν μέσω διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές για τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Πιονγιάνγκ.
Νωρίτερα, το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA κάλεσε την Ουάσιγκτον να βρει μία «νέα προσέγγιση» ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης