Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι Τόρις δεν θα ευνοήσουν την άνοδο του Corbyn στην εξουσία

tags :
Citigroup: Οι Τόρις δεν θα ευνοήσουν την άνοδο του Corbyn στην εξουσία
Οι Tories είναι δύσκολο να ψηφίσουν με τρόπο που θα αυξήσει την πιθανότητα ο Jeremy Corbyn να έρθει στην εξουσία
Μπορεί η Theresa May να υπέβαλε την παραίτησή της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πιθανότητα εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία αυξάνεται.
Αυτό επισημαίνει η Citigroup, τονίζοντας ότι η ανάλυση του Ινστιτούτου Maddy Thimont Jack, η οποία υποστηρίζει ότι "η πρόθεση του πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση του Brexit δεν μπορεί να σταματήσει από βουλευτές".
Υπογραμμίζει ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό μόνο αν (1) δεν υπάρχει ομιλία της Βασίλισσας, (2) δεν υπάρχει νομοθεσία Brexit ή νόμιμες τροπολογίες που μπορούν να τροποποιηθούν και (3) εάν ο Πρωθυπουργός δεν χάσει την εμπιστοσύνη στο Κοινοβούλιο.
Στην περίπτωση αυτή, μόνο οι πολιτικές πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό του Κοινοβουλίου θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Ο τίτλος του Ινστιτούτου για την κυβέρνηση είναι παραπλανητικός, σύμφωνα με τη Citigroup, καθώς το απόλυτο εργαλείο της ψήφισης της εμπιστοσύνης παραμένει στα χέρια των συντηρητικών βουλευτών.
Και οι Tories είναι δύσκολο να ψηφίσουν με τρόπο που θα αυξήσει την πιθανότητα ο Jeremy Corbyn να έρθει στην εξουσία.
Μια τέτοια ψήφος θα μπορούσε να είναι πιο πιθανή αν η Theresa May προσπαθούσε να κάνει μια διαπραγμάτευση Brexit από ό, τι, για παράδειγμα, ο Boris Johnson.
Ένα Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει απίθανο σε οποιοδήποτε σενάριο, κατά την άποψη της Citigroup, τουλάχιστον για το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης