Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Η παραίτηση της Theresa May δεν πρόκειται να λύσει το χάος του Brexit

Sturgeon (Σκωτία): Η παραίτηση της Theresa May δεν πρόκειται να λύσει το χάος του Brexit
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας εξέφρασε την αντίθεσή της απέναντι στην επιλογή διαδόχου χωρίς εκλογές
Στο γεγονός ότι η παραίτηση της Theresa May δεν πρόκειται να λύσει το «χάος» γύρω από το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (24/5) η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, καλώντας παράλληλα στη διεξαγωγή εκλογών μετά από αυτή την εξέλιξη.
Ειδικότερα, η κα Sturgeon δήλωσε ότι η παράιητηση της Theresa May «δεν πρόκειται να επιλύσει το χάος του Brexit που δημιούργησε το Συντηρητικό Κόμμα», ενώ πέρα από τη διεξαγωγή εκλογών, ζήτησησε και τη διεξαγωγή ενός δεύτερους δημοψηφίσματος για το Brexit.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας ευχαρίστησε την κα May για ιτς υπηρεσίες της, παρά τις «βαθιές διαφωνίες» που είχανε, και που δημιουργήθηκαν από «τον χειρισμό της May για το Brexit και την παράβλεψη των συμφερόντων της Σκωτίας».
«Δεδομένων των τωρινών συνθηκών, μοιάζει βαθιά λάθος να οριστεί ένας άλλος Συντηρητικός στην πρωθυπουργία χωρίς γενικές εκλογές», επεσήμανε η κα Sturgeon, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε επίσης να αυξήσει το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Theresa May ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της πρωθυπουργού και από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στις 7 Ιουνίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να οριστεί ο νέος ηγέτης του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης