Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το εμπόριο

tags :
Θετικά πρόσημα στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το εμπόριο
Ο Trump δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα εξακολουθεί να είναι εφικτή
Με σημαντικά κέρδη άνοιξαν σήμερα (24/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει εστιασμένη γύρω από τις εμπορικές εντάσεις.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,6% στις 25.643 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.838 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα, στις 7.686 μονάδες.


Της σημερινής ανόδου «ηγείται» η μετοχή της Amazon, η οποία καταγράφει κέρδη άνω του 1%, καθώς αναλυτής της Piper Jaffray εκτίμησε ότι η τιμή της μετοχής θα μπορούσε να ανέλθει στα 3.000 δολ. σε δύο χρόνια.
Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν δεχτεί πιέσεις αυτή την εβδομάδα, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων, με τους Dow και S&P 500 να καταγράφουν απώλειες άνω του 1% στο σύνολο της εβδομάδας, ενώ ο Nasdaq «χάνει» 2,4%.
Πιέσεις στη διάρκεια της εβδομάδας δέχτηκαν οι τεχνολογικές μετοχές, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα, καταγράφοντας απώλειες 2,8%.
Οι μετοχές των Qualcomm και Broadcom κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 16,3% και 10,3% αντίστοιχα, ενώ σήμερα καταγράφουν πτώση 0,4% και άνοδο 1,2% αντίστοιχα.
Η μετοχή της Apple «ευθύνεται» επίσης για την πτώση στον τεχνολογικό κλάδο, έχοντας σημειώσει απώλειες σχεδόν 5% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ σήμερα ενισχύεται κατά 1%.
Πιέσεις έχει δεχτεί και ο κλάδος ενέργειας (-3,6%), λόγω των πιέσεων στις τιμές του πετρελαίου.
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμα νέες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες (23/5) ότι η εμπορική συμφωνία εξακολουθεί να είναι εφικτή, καθώς και ότι θα υπάρξει άμεσος τερματισμός του μακροχρόνιου εμπορικού πολέμου.
Επίσης, ο Trump τόνισε ότι μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που έχει ανακοινώσει η Ουάσιγκτον σε βάρος της Huawei.
«Εάν πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία, μπορώ να φανταστώ τη Huawei να συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο μέρος μίας εμπορικής συμφωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ένα άμεσο τέλος στις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης