Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Η Αυστρία μπορεί να διαχειριστεί την πολιτική κρίση – Δεν επηρεάζεται η οικονομία

DBRS: Η Αυστρία μπορεί να διαχειριστεί την πολιτική κρίση – Δεν επηρεάζεται η οικονομία
Το σχόλιο της DBRS για την Αυστρία 
Η Αυστρία (AAA, σταθερό outlook) βρίσκεται σε θέση να διαχειριστεί την πολιτική κρίση, παρά την καθυστέρηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings.
Μόλις 17 μήνες αφότου ανέλαβε το αξίωμα, ο κυβερνητικός συνασπισμός ÖVP-FPÖ κατέρρευσε μετά από ένα πολιτικό σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής του FPÖ, Heinz-Christian Strache.
Η ψήφος εμπιστοσύνης για τον Sebastian Kurz και το κόμμα του θα λάβει χώρα στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, επισημαίνεται.
«Παρά τη ριζοσπαστική στάση του FPÖ και τη σκληρή ρητορική για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, η ικανότητα των δύο κυβερνώντων κομμάτων να συμβιβαστούν επέτρεψε στην αυστριακή κυβέρνηση να επιδιώξει τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση, να βελτιώσει τη δημοσιονομική ισορροπία και να αναθεωρήσει τα προγράμματα κοινωνικών δαπανών.
Η DBRS σημειώνει ότι για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης μετατοπίστηκε σε πλεόνασμα, 0,1% του ΑΕΠ, χάρη στην έντονη ανάπτυξη και των συνετών δαπανών.
Επιπλέον, ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ παρουσιάζει ταχεία πτωτική πορεία και φέτος προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να μειώνεται στο 69,7%, μετά το ρεκόρ του 84,7% το 2015. (…)
Το ÖVP διαθέτει περίπου το ένα τρίτο των εδρών στο Κοινοβούλιο.
Ακόμη και αν η κυβέρνηση του κ. Kurz επιβιώσει από την ψήφο εμπιστοσύνης, αυτή η μειοψηφική θέση θα καταστήσει το νομοθετικό έργο πιο περίπλοκο.
Η εξασθενημένη θέση της κυβέρνησης αυξάνει αναπόφευκτα την αβεβαιότητα σχετικά με τον προϋπολογισμό 2020.
Ωστόσο, σύμφωνα με την άποψη της DBRS, η χώρα είναι σε καλή θέση να αντιμετωπίσει την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα.
Παρά την οικονομική επιβράδυνση, η αυστριακή οικονομία παραμένει ανθεκτική.
Σύμφωνα με την εαρινή πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2019, η αυστριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται 1,6% κατά μέσο όρο στην περίοδο 2019-20, δηλαδή πάνω από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης στο 1,4%», σχολιάζει ο καναδικός οίκος.

Εικόνα  Î•Î¹ÎºÏŒÎ½Î±
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης