Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.283,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,6%

tags :
Πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.283,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,6%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1,8 δολ. ή 0,1%, στα 1.283,60 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπια πτώση έκλεισε σήμερα (24/5/2019) ο χρυσός, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει εστιασμένη γύρω από τις εμπορικές εντάσεις, καθώς και τις ευρωεκλογές οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμα νέες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες (23/5) ότι η εμπορική συμφωνία εξακολουθεί να είναι εφικτή, καθώς και ότι θα υπάρξει άμεσος τερματισμός του μακροχρόνιου εμπορικού πολέμου.
Επίσης, ο Trump τόνισε ότι μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που έχει ανακοινώσει η Ουάσιγκτον σε βάρος της Huawei.
«Εάν πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία, μπορώ να φανταστώ τη Huawei να συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο μέρος μίας εμπορικής συμφωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ένα άμεσο τέλος στις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, όπου η πρωθυπουργός Theresa May ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο αδιέξοδο του Brexit.
Η May θα παραμείνει στην πρωθυπουργία έως τις 7 Ιουνίου 2019, δηλαδή έως ότου γίνει η επιλογή του διαδόχου της.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,8 δολ. ή 0,1%, στα 1.283,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, η πτώση του δολαρίου δεν μπόρεσε να προσφέρει ώθηση στον χρυσό.
Το αμερικανικό νόμισμα δέχτηκε πιέσεις από ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, σημαντική πτώση 2,1% κατέγραψαν τον Απρίλιο του 2019 οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης για τα αεροσκάφη της Boeing, αλλά και για καινούρια αυτοκίνητα.
Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με την στερλίνα, η οποία ενισχύεται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η παραίτηση της May θα μπορούσε να τερματίσει το αδιέξοδο στο Brexit.
Ωστόσο, οι αναλυτές ανησυχούν για τις πιθανότητες ο διάδοχος της May να είναι ένας ευρωσκεπτικιστής ηγέτης, κάτι που αυξάνει την προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Η λίρα μπορεί προσωρινά να πάρει μια ανάσα, αλλά τώρα μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί ο διάδοχός της», δήλωσε αναλυτής από την MAF Global Forex.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,6%, καθώς οι εμπορικές εντάσεις έστρεψαν του επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης