Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Το κυβερνών κόμμα GERB ανακτά το χαμένο έδαφος ενόψει ευρωεκλογών

tags :
Βουλγαρία: Το κυβερνών κόμμα GERB ανακτά το χαμένο έδαφος ενόψει ευρωεκλογών
Βουλγαρία: Το κυβερνών κόμμα GERB ανακτά το χαμένο έδαφος ενόψει ευρωεκλογών
Aπό τη δημοσκόπηση -τα στοιχεία της οποίας δόθηκαν προκύπτει ότι τις τελευταίες εβδομάδες το GERB κατόρθωσε να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τη ζημία που υπέστη η εικόνα του από το σκάνδαλο με την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων από υπουργούς του, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Το 31,1% των Βούλγαρων που θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις ευρωεκλογές στηρίζει το GERB, ενώ το 26,6% τους Σοσιαλιστές.
Η στήριξη προς το BSP συνεχίζει να μειώνεται για διάφορους λόγους, σύμφωνα με την "Alpha Research". Οι Σοσιαλιστές -επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση- δεν κατάφεραν να αναπτύξουν και να εισαγάγουν νέα θέματα στην προεκλογική τους εκστρατεία, θέματα για τα οποία ζητούν λύσεις οι ψηφοφόροι, εκτός της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η δημοσκόπηση δείχνει την ισχυρή επιρροή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων στην τελική απόφαση των ψηφοφόρων. Παράγοντες όπως το σκάνδαλο με τα πολυτελή διαμερίσματα το "Apartmentgate", η απογοήτευση για την πολιτική και τους πολιτικούς και το μικρότερο ενδιαφέρον για ευρωπαϊκά θέματα αυξάνουν τον αντίκτυπο της "τελευταίας εντύπωσης". Τα κόμματα με επιθετική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης προσελκύουν ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα δεν είχαν ξεκάθαρο προσανατολισμό, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει το κόμμα που "παραδοσιακά" στηρίζει, το 15% το κόμμα που θα καταφέρει να δώσει πειστικές απαντήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και το 15% ότι θα αποφασίσει λίγο πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να αποκλείονται.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης μεταξύ 1.016 ενηλίκων Βουλγάρων μεταξύ 19 και 22 Μαΐου. Ήταν ανεξάρτητη από εξωτερική χρηματοδότηση και πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Alpha Research

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης