Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Pelosi προτάσσει την ατζέντα των Δημοκρατικών έναντι άμεσης παραπομπής Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020

tags :
Politico: Η Pelosi προτάσσει την ατζέντα των Δημοκρατικών έναντι άμεσης παραπομπής Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020
Politico: Η Pelosi προτάσσει την πολιτική ατζέντα των Δημοκρατικών έναντι μιας άμεσης παραπομπής του Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosi κέρδισε λίγο περισσότερο χρόνο, καθώς τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες με δεδομένη την δεκαήμερη διακοπή λειτουργίας των εργασιών του Κογκρέσου (Memorial Day).
Η Pelosi κατόρθωσε να κατευνάσει τους Δημοκρατικούς για την ενεργοποίηση της διαδικασίας επίσημης παραπομπής του προέδρου Trump (impeachment) σχολιάζει το Politico.
Από την άλλη μεριά, με την πρόθεση του Trump να έχει αρνητική στάση απέναντι στο μέτωπο της διεξαγωγής των ερευνών που διεξάγουν οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αρκετοί είναι οι Δημοκρατικοί της κοινοβουλευτικής ομάδας που τάσσονται υπέρ της παραπομπής του προέδρου Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εσωκομματική εκεχειρία δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
“Δε νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο.
Πιστεύω ότι η χρονική στιγμή είναι το σημείο στο οποίο, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή,” δήλωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων V. Escobar Escobar από το Τέξας, που ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών και στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων που υποστηρίζει την παραπομπή του Trump.
Η Escobar ανήκει στους βουλευτές των Δημοκρατικών που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο που έγιναν στις αρχές Νοεμβρίου του 2018.
“Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές σκέψεις, αλλά σε πρακτικό επίπεδο, όσο περισσότερο χρονικό διάστημα περιμένουμε, ο φόβος μου είναι ότι πηγαίνουμε πιο κοντά στην προεκλογική περίοδο,” εξήγησε η ίδια.
Η Pelosi και οι υπαρχηγοί της ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν την ενεργοποίηση μιας επίσημης διαδικασίας παραπομπής του προέδρου Trump, προτιμώντας να τον αντιμετωπίσουν και να τον νικήσουν στα εκλογικά τμήματα (προεδρικές εκλογές 2020) σύμφωνα με τα όσα συζητούν τα μέλη της ηγετικής ομάδας των Δημοκρατικών σε ιδιωτικές συζητήσεις.
Τα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών εκτιμούν επίσης, ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο θα απομακρύνεται το ενδεχόμενο έναρξης των διαδικασιών παραπομπής του Trump, για τις οποίες είναι σίγουρο ότι θα εκπέσουν στην Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης απρόβλεπτων καταστάσεων, ίσως θέσει σε κίνδυνο την διατήρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά από τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Μετά την προσπάθεια που έκανε η Pelosi να κατευνάσει στην αριστερή πτέρυγα των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος δίνοντας έμφαση στις δύο δικαστικές νίκες για το πλαίσιο των ερευνών που έχουν ενεργοποιήσει με στόχο τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, αλλά και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του προέδρου Trump, οι Δημοκρατικοί θα περάσουν τις ημέρες των διακοπών της λειτουργίας του Κογκρέσου, με νέα ζητήματα προς συζήτηση, που έχουν τεθεί από την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Στην διάρκεια του τελευταίου γύρου των ψηφοφοριών που έγιναν στην Βουλή των Αντιπροσώπων πριν από τις διακοπές, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών έλαβαν ένα μήνυμα της ηγεσίας σε μία σελίδα.
Το μήνυμα αυτό, τους παρότρυνε να συζητούν για την δουλειά που γίνεται σε ζητήματα όπως η αναδιοργάνωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, η αποκατάσταση των υποδομών, αλλά και η αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Η Pelosi, αλλά και ηγετικά στελέχη όπως, ο Στένι Χόγερ, αλλά κι ο Τζιμ Κλέιμπερν ελπίζουν ότι ο έστω και λίγος χρόνος που θα περάσουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας εκτός της Ουάσινγκτον και σε απόσταση από τις προκλήσεις του Trump θα κατευνάσουν μερικές από τις ανησυχίες τους, ενώ από την άλλη μεριά, θα ενδυναμώσουν την θέση της ηγεσίας, για την υλοποίηση της πολιτικής ατζέντας του κόμματος, αλλά και την συνέχιση της μεθοδικής βήμα το βήμα προσπάθειας, για την πραγματοποίηση των ερευνών που σχετίζονται με τον πρόεδρο Trump.
“Η συμπεριφορά του προέδρου ως προς την παρακώλυση της δικαιοσύνης..., ναι είναι ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αδικήματα παραπομπής,” δήλωσε χθες η Pelosi στους δημοσιογράφους.
“Αν μπορούμε να εντοπίσουμε γεγονότα που θα παρουσιάσουμε στους Αμερικανούς μέσω της έρευνας μας, μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο δίχως επιστροφή ως προς την παραπομπή του προέδρου ή μη.
Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο,” συνέχισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης