Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, εν μέσω μειωμένης ανησυχίας για το εμπόριο - Στο +0,4% ο Dow Jones

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, εν μέσω μειωμένης ανησυχίας για το εμπόριο - Στο +0,4% ο Dow Jones
Ανοδικά έκλεισε η Wall Street 
Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης, αν και ενδο-συνεδριακά τα κέρδη ήταν υψηλότερα, εν μέσω μειωμένης ανησυχίας για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με κέρδη 0,4%στις 25.585,7 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ολοκλήρωσαν την εβδομάδα στις 2.824,9 και 7.637 μονάδες, αντίστοιχα.

Εικόνα

Σημαντική ήταν η συμβολή των JPMorgan και Boeing στον βιομηχανικό δείκτη, με τις μετοχές blue chips να καταγράφουν άνοδο άνω του 1%.
Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν δεχτεί πιέσεις αυτή την εβδομάδα, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμα νέες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες (23/5) ότι η εμπορική συμφωνία εξακολουθεί να είναι εφικτή, καθώς και ότι θα υπάρξει άμεσος τερματισμός του μακροχρόνιου εμπορικού πολέμου.
Επίσης, ο Trump τόνισε ότι μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που έχει ανακοινώσει η Ουάσιγκτον σε βάρος της Huawei.
«Εάν πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία, μπορώ να φανταστώ τη Huawei να συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο μέρος μίας εμπορικής συμφωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ένα άμεσο τέλος στις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις.
Αναλυτικά, οι χαμένοι και οι κερδισμένοι για τους Dow, S&P 500 και Nasdaq:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης